adalek Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Trema zjada, ale niech tam - wrzucam fotki mojego pierwszego doroslego modelu. Do tej pory zrobilem kilka "miniaturek" 1/72 bez malowania, potem ze trzy z malowaniem "prosto z fabryki" no i teraz zaczynam kombinowac - pierwszy raz uzylem washa oraz suchych pasteli (MIG). model zrobiony prosto z pudla, bez malowania, bo ZSRR jakos srednio chcialem robic. oto zdjecia, komentujcie i czekam na uwagi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Malowany pędzelkiem tak? Powiem tak - jest super jak na czwarty malowany modelik! Naprawdę! Ładnie położony kolorek, fajnie, że od razu ruszasz z nowymi technikami i ogólnie elegancko. Co rzuca się od razu w oczy - niezaszpachlowane i wyszlifowane zbiorniki paliwa z boku, gąska od ostatniego koła jezdnego do napędowego tak dziwnie wisi (a ogólnie zwisy ma fajne), za rdzawe gąski. Tak to elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Jak na początkującego modelarza bardzo dobrze, szczególnie podoba mi się walora na gąsienicach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Jak na czwarty malowany to tylko pogratulować. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Fajny model, i odzwierciedla uczucia , jakie ma człowiek stojąc przed takim monstrum. Stalowy potwór!! Powiedziałbym,że model jest gorzej sklejony, niż pomalowany.Najbardziej rażą mnie mocowania dodatkowych zbiorników. powinienes dorobić je we własnym zakresie, bo to co jest w zestawie, jest nie do przyjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Nooo, jak na 4 model to naprawdę kongratulejszons! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Powiedziałbym,że model jest gorzej sklejony, niż pomalowany. Wyjąłeś mi to z ust... Gratulacje, piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 model bardzo ładnie wykonany:) zwisy gąsek fajnie zrobione tylko za bardzo są rdzawe ale tak to elegancko powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Jedyne co mnie wystraszyło to krzywo obmalowane pasy na wieżyczce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 13 Marca 2008 Autor Share Napisano 13 Marca 2008 o przepraszam, tu to sie bede tlumaczyl - jakos nie potrafie sobie wyobrazic, zeby armia czerwona malowala te pasy w warunkach polowych przed operacja berlinska od linijki. jakby mialo byc rowno to by bylo rowno (bardziej) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Świetnie wykonane gąsienice, chociaż za dużo na nich rdzy. Tutaj moje pytanie, jak zrobiłeś takie zwisy ( opisz technikę), bo chyba to były gąski z pojedyńczych ogniwek ( magic track)? Co do pasów, to malowali je tak jak na to pozwoliły warunki. U nich nie było żadnej reguły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 o przepraszam, tu to sie bede tlumaczyl - jakos nie potrafie sobie wyobrazic, zeby armia czerwona malowala te pasy w warunkach polowych przed operacja berlinska od linijki. moim zdaniem są idealne :-)) Ja robiac ten model w 72, zrobiłem jeszcze dwa zacieki :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 13 Marca 2008 Autor Share Napisano 13 Marca 2008 ha, ja chcialem zrobic jeszcze slady butow umazanych w farbie, ale niestet, srednio bylo widac ze to buty, zostawaly jakies takie bezksztaltne plamy co do gasienic, to nie bylo zadnej techniki, kleilem jedna po drugiej kilka-kilkanascie ogniwek, kladlem taki pasek na kola i poki byly jeszcze swieze i mozna je bylo jeszcze ksztaltowac, nadawalem pozadany ksztalt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 co do gasienic, to nie bylo zadnej techniki, kleilem jedna po drugiej kilka-kilkanascie ogniwek, kladlem taki pasek na kola i poki byly jeszcze swieze i mozna je bylo jeszcze ksztaltowac, nadawalem pozadany ksztalt. No to świetnie Tobie wyszły. Jeszcze co do tego paska to mógłbyś go jeszcze faktycznie troszkę pobrudzić, przetrzeć suchym pędzlem farbą typu wheathering, to wtedy tak w oczu nie będzie bił, ale to tylko taka moja sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 SSuper wykonanie:D,a gdzie go kupowałeś można wiedzieć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael Wittmann Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Bardzo podobaja mi sie gaski. Zajefajnie wykonane!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 model zrobiony prosto z pudla, bez malowania, bo ZSRR jakos srednio chcialem robic Czy możesz mi to przetłumaczyć? Bo ni w ząb nie zrozumiałem co chciałeś przekazać Co do modelu - OK, nieźle pomalowany (jednak chyba ma "malowanie"), przybrudzony. Co do białych pasów to OK, mogą być takie krzywe. Choć nie muszą. Widziałem też ISy z namalowanymi w miarę prostymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 haha, archeolog:) spiesze z wyjasnieniem: malowanie = oznaczenia taktyczne = "przynaleznosc narodowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi