Bartosz Ciesielski Napisano 20 Lipca 2019 Share Napisano 20 Lipca 2019 To zamiast fabrycznych felg ATS clasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 22 Lipca 2019 Autor Share Napisano 22 Lipca 2019 To zamiast fabrycznych felg ATS clasik Myślę nad tym, tylko muszę się zorientować jak byłby koszt druku 3D.Tymczasem poszperałem w googlach i znalazłem przykład mocowania halogenów bez ingerencji i zderzak. Zrobiłem wczoraj jedno na próbę z kartonu, ale muszę zrobić to jednak z blaszki, bo karton będzie za słaby. Takie coś wyszło...Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 26 Lipca 2019 Share Napisano 26 Lipca 2019 Teraz, jacek j napisał: Witam. Nie wiem czy znasz, ale kolega z forum motoshowminiatura.fora drukuje elementy (w szczególności felgi w 1/43. Ostatnio był też spojler w 1/24.) http://www.motoshowminatura.fora.pl/rat-project,157/ We wzorniku ma ATS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 26 Lipca 2019 Autor Share Napisano 26 Lipca 2019 Wiem, dzięki za info. Wstepnie mamy w kilka osób zamowione spoilery pod zderzak ;) Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 2 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2019 Kolejne elementy układanki, układ hamulcowy prawie cały pod maską. Pompa dostała delikatny wash, a po niedzieli zabieram się za dorabianie wiązki elektrycznej, bo chyba wydawca jej nie przewidział. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Akumulator, kable + i -, dętka, dzięki której mam już cztery kompletne koła. Poza tym pomalowałem przewody WN na czerwono, bo ponoć w nie występują niebieskie, więc nijak się to miało do oryginału. Zacząłem też dorabiać wiązkę elektryczną, co jak sądzę DeA o niej zapomni Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 12 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2019 Aktualizacja, poprawa i "odchudzenie" wiązki, rurka podgrzewania wody zrobiona jak w oryginale. DeA zastąpiło ją przewodem gumowym. Ja muszę jeszcze dorobić przewód gumowy na końcu i polakierowac to na czarno. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 12 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2019 Aktualizacja, poprawa i "odchudzenie" wiązki, rurka podgrzewania wody zrobiona jak w oryginale. DeA zastąpiło ją przewodem gumowym. Ja muszę jeszcze dorobić przewód gumowy na końcu i polakierowac to na czarno. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 30 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2019 W związku z tym, że życie pisze różne scenariusze jestem zmuszony zakończyć składanie na tym etapie. W związku z tym wszystko co posiadam jest na sprzedaż. Cena 900 zł do negocjacji, w zestawie gazetki, dodatkowy zderzak z halogenami. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 6 Września 2019 Autor Share Napisano 6 Września 2019 Poloneza jednak nadal będzie gryzła moja rdza Kolejne numery, a w nich miedzy innymi, wzmocnienie czołowe i płyta podłogowa w dwóch częściach. Po weekendzie może uda mi się trochę zwaloryzować kilka elementów. Tymczasem seriaWysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 7 Września 2019 Share Napisano 7 Września 2019 Podłoga plastikowa ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirCzajnik Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 W dniu 7.09.2019 o 16:10, Bartosz Ciesielski napisał: Podłoga plastikowa ????? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 13 Września 2019 Autor Share Napisano 13 Września 2019 Podłoga plastikowa ????? Tak podłoga sfety, niestety plastik. W kolejnym numerze nadkole i pierwsze części układu kierowniczego. Póki co jeszcze w oryginale, bo zwyczajnie brakuje mi czasu na zabiegi postarzajace.Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 Z drugiej strony, jakby dali metalową, to ten model po złożeniu ważyłby chyba z 30kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 17 Września 2019 Autor Share Napisano 17 Września 2019 Z drugiej strony, jakby dali metalową, to ten model po złożeniu ważyłby chyba z 30kg Osoby, które składały malucha i Warszawę są zniesmaczone tym, że DeA pojechał plastikiem. Mnie tam to generalnie nie przeszkadza. Ważna jest dla mnie zabawa i satysfakcja jak to będzie moim zdaniem dobrze wyglądać. Tymczasem dorobiłem wiąże do silnika wycieraczek i podłączyłem ją do wiązki głównej.Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 Sam miałem ochotę na "Kaszlaka" ale przegapiłem początek serii. Za to dzisiaj przyszła pierwsza paka z Soleil Royal . A Poldek wychodzi Ci świetnie Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirCzajnik Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 W dniu 16.09.2019 o 11:05, toled napisał: Z drugiej strony, jakby dali metalową, to ten model po złożeniu ważyłby chyba z 30kg Maluch tak koło 5-8 kg waży... Musiałbym go na SKP wysłać do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirCzajnik Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 Godzinę temu, Monster3 napisał: Sam miałem ochotę na "Kaszlaka" ale przegapiłem początek serii. Za to dzisiaj przyszła pierwsza paka z Soleil Royal . A Poldek wychodzi Ci świetnie Oby tak dalej Poszukaj na OLX Wczoraj chyba ktoś wrzucił nieposkładanego za 2 400 czyli tyle co seria kosztowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 Widziałem gotowego nawet ode mnie z miasta ale jak już teraz zacząłem statek to nie będę kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirCzajnik Napisano 18 Września 2019 Share Napisano 18 Września 2019 22 godziny temu, Monster3 napisał: Widziałem gotowego nawet ode mnie z miasta ale jak już teraz zacząłem statek to nie będę kombinował Wiatru w żaglach życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 19 Września 2019 Autor Share Napisano 19 Września 2019 Wczoraj kolejny numer, a z nim dalsze części układu kierowniczego. Przy okazji zająłem się płytą podlogową i nadałem jej trochę realności, na ile mi to wyszło, oceniacie. Mnie się generalnie podoba. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 25 Września 2019 Autor Share Napisano 25 Września 2019 I zawieszenie z hamulcem prawie gotowe z jednej strony Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 Trochę to dziwne. Karoseria zardzewiała, silnik zaoliwiony, a tarcza hamulcowa prosto z fabryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 25 Września 2019 Autor Share Napisano 25 Września 2019 Trochę to dziwne. Karoseria zardzewiała, silnik zaoliwiony, a tarcza hamulcowa prosto z fabryki? Zastanawiam się czy się nad nimi zozwodzic, przymierzylem koło i jej zupełnie nie będzie widać. Poza tym to zdjęcia z dziejszego numeru, jak będzie druga strona, to za jednym razem się tym zajmę. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 7 Października 2019 Autor Share Napisano 7 Października 2019 Zawieszenie w komplecie. Dodatkowo zabrałem się za zrobienie sprężyny która trzyma zbiorniczek wyrównawcze. DeA zwobiła ją na zasadzie odlewu. Mnie to się nie podobało, więc zacząłem pracę nad swoją wersją. Jak widać na załączonych obrazkach sprężyna będzie wykonana z drutu. Ta która była od ala na zbiorniczka została wyszlifowana, miejsce pomalowane, a potem założę tą wykonaną przeze mnie. Efekt finalny z czasem Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi