perdidos Posted March 15, 2008 Share Posted March 15, 2008 Scherman z Italeri+ Tygrys z Hellera...+ kilka drobiazgów- czli: Klasyczna pozycja w stylu ''zrób coś z byle czego'' gdy zaczynałem mą przygodę z modelarstwem, nie istniały dla mnie kupowane komponenty... Jako 14 latek miałem jeszcze jakąś ambicje Trawa- z myjki do naczyń, Droga- papier ścierny, Liście drzew- gąbka z siedzenia samochodowego. Dodatkowo wszystko to, co można było ''znaleźć '' samemu. Jest to ma pierwsza niby- diorama(a może raczej- po prostu podstawka...), i jak narzazie jedyna jaką skończyłem. Lista błędów jest rażąca, przede wszystkim- perfidnie ''podrasowałem'' działo w Schermanie, gdyż oryginalny kaliber ''wydawał mi sie'' za mały. Klapa luku silnikowego, też otwiera sie w złą stronę. Granatnik...- był w zestawie, lecz przykleiłem go na widzimisię... I te zapasowe koła- przegięcie Mimo wszystko, mam jakiś sentyment do tego ulepku... A co do zdjec, to były one robione kiedyś, ''przy okazji'' i dlatego nie tworzą sensownego ciągu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawełg Posted March 19, 2008 Share Posted March 19, 2008 Jak na pierwszą to fajna. Powinieneś moje zobaczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 19, 2008 Share Posted March 19, 2008 Co to za sherman?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perdidos Posted March 19, 2008 Author Share Posted March 19, 2008 Dokładnie to nie wiem, Na pudelku pisało tylko- ''M4 Scherman'' a dokładniejsza wersja, to już została przemilczana przez producenta. Jest to zestaw Italeri Nr 7003 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted March 19, 2008 Share Posted March 19, 2008 Wybaczył bym wszystko poza lufą Sherman. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafica Posted March 19, 2008 Share Posted March 19, 2008 A "złota dla zuchwałych" to się nie oglądało, co??? Tam 'Pan czołgista" też zakładał na lufę rurę, by wyglądało jak 90-tka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 sam nie wiem co mi sie bardziej podoba sherman czy ten zniszczony tygrys Niemniej wykonanie bardzo ładne, mogles zrobic odrobine wieksza dioramke to nie bylo by takiego scisku ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzelu Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Wyszła piękna dioramka propagandowa "O potężnym Shermanie co zjada podłe Tygrysy na śniadanie..." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Wyszła piękna dioramka propagandowa "O potężnym Shermanie co zjada podłe Tygrysy na śniadanie..." zrobic tylko czarnobiala fotke i juz jest plakat propagandowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perdidos Posted March 21, 2008 Author Share Posted March 21, 2008 Wszystkie moje modele niemieckiej broni pancernej w skali 1/72 (tygrys, pantera, panzer IV oraz elefant) Zostały wykonane, w jedyny słuszny sposób- czyli jako wraki Co do Tej dioramki, to zainspirował mnie obrazek, na pudelku Tygrysa (Heller nr 79888): Wiadomo, Francuzi dbają o wizerunek towaru który produkują, lecz ta ilustracja, to już przegięcie... Zbytnia gloryfikacja, tej pasiastej konserwy zwanej Tygrysem... Do tego ten scherman w tle. To już wymagało zemsty na tym modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Sądząc po tym kraterze w pancerzu Tygrysa, to to, co go trafiło muiało mieć niezłe pier...e Z drugiej strony patrząc na działo Shermana nie mam pytań Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perdidos Posted March 22, 2008 Author Share Posted March 22, 2008 Tworzywo które używa Heller, jest bardzo miękkie, i aż sie prosiło, o wykonanie ''efektu ciasta'' Natomiast plastyk Italeri jest już o wiele twardszy. Dlatego następna para- T 34 + Elephant... nie będzie już tak widowiskowa... Mam na razie podstawę do dioramki, lecz nadal poszukuje jakiejś sensownej koncepcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArmiA Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Wszystkie moje modele niemieckiej broni pancernej w skali 1/72 (tygrys, pantera, panzer IV oraz elefant) Zostały wykonane, w jedyny słuszny sposób- czyli jako wraki Co do Tej dioramki, to zainspirował mnie obrazek, na pudelku Tygrysa (Heller nr 79888): Wiadomo, Francuzi dbają o wizerunek towaru który produkują, lecz ta ilustracja, to już przegięcie... Zbytnia gloryfikacja, tej pasiastej konserwy zwanej Tygrysem... Do tego ten scherman w tle. To już wymagało zemsty na tym modelu O, i to jest słuszna koncepcja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts