jonathan Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 Jako że wpadł mi w łapy najnowszy produkt FPW Model, a niedawno wrzucałem do galerii swojego TKSa. Postanowiłem się podzielić pracami nad modernizacja TK-3 czyli TKW, tankietka z więżą która miała umożliwić bardziej swobodne prowadzenie ognia. Konwersja FPW Model przygotowana jest dla modeli TKS produkcji First to Fight, i muszę przyznać że przygotowana jest nieźle Całość to zaledwie kilka części, ale i oryginalny zestaw nie jest jakoś przerażająco rozbudowany Co nie znaczy że jest zły. Dbałość o szczegóły to chyba firmowa wizytówka FPW Model. Kto miał do czynieniaz ich produktami to wie o czym mówię. Spód wanny pasuje idealnie. Z tyłu powstaje maleńka szpara, ale może to być mój błąd. Usuniecie jej nie było najmniejszym problemem. Wykorzystałem hips o grubości o,25mm. Całość prezentuje się zgrabnie Ale oczywiście nie byłbym sobą. Na pierwszy ogień poszły uchwyty (żeby nie było... nadmiar CA zniknie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Maja 2019 Autor Share Napisano 29 Maja 2019 Kolejna była kratka. Ta zestawowa za mało wyrazista jak dla mnie. Oczywiście może to się całkiem inaczej prezentować po pomalowaniu i washu. W tym celu odkroiłem kawałek żywicy i z hipsu dorobiłem ramkę i wkleiłem w nią drobną metalową siateczkę. Kolejna rzecz to uchwyt na KM. Tu powinno się wykorzystać element z zestawu FTF , ale mój gdzieś zaginął, więc musiałem go dorobić Dalej to już tylko kosmetyka Wybaczcie jakość fotek... ale brak macro daje się we znaki. Kolejnymi krokami będą uchwyty na narzędzia, reflektor i mała korekcja wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 Zacnie, ale konstrukcja jest taka brzydka, że się nie skusiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Maja 2019 Autor Share Napisano 29 Maja 2019 E tam, ma swój jakiś urok. Gorzej że malowanie jednobarwne... i tu trzeba będzie się nakombinować by wyglądało to fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorbad Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Przy TKW II możesz rozpuścić wodze fantazji .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 30 Maja 2019 Autor Share Napisano 30 Maja 2019 I tak zrobię!! Szykuj kolejną sztukę A tymczasem dorobiłem reflektor i przedni uchwyt na łom. W sumie mój domysł bo na fotkach tego nie widać, ale tych też za dużo nie ma. A jak wiadomo narzędzia gdzieś doczepić by trzeba było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 7 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2019 Przy okazji powdtanie wielka podstawka 65mm na 65mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Czerwca 2019 Share Napisano 7 Czerwca 2019 To jest prawdziwe malenstwo, jestem ciekaw co z tego wyjdzie po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 7 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2019 Już jest pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2019 Share Napisano 8 Czerwca 2019 Ale to małe. Jednak wydaje mi się że szpary pomiędzy kostkami brukowymi są za głębokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi