tmajer Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Droga Wycieczko, Skończyłem właśnie kleić takiego youngtimera. Seria E21, produkowana w latach 1975-1982. Ten egzemplarz jest na rynek amerykański - ma ogromne zderzaki oraz obrysówki z boku. Silnik 2litry, mechaniczny wtrysk paliwa, turbosprężarka. Moc - jak na dzisiejsze czasy niewielka 110KM. Fotki z budowy: Gotowy model: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUGER_MAN Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 E no mi sie podoba , tylko ta rejestracja i za mainimalne wady daje 5- . Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmajer Posted March 16, 2008 Author Share Posted March 16, 2008 E no mi sie podoba , tylko ta rejestracja i za mainimalne wady daje 5- . Pozdro No dziękuję Muszę sobie wreszcie wydrukować te tablice z US, to się takie wynalazki skończą.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 ale świetny samochodzi naprawdę mi się podoba a jeśli morzna wiedzieć ile za niego dałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmajer Posted March 16, 2008 Author Share Posted March 16, 2008 ale świetny samochodzi naprawdę mi się podoba a jeśli morzna wiedzieć ile za niego dałeś? Kupiłem go chyba z rok temu na Allegro. Kosztował jakieś 60 PLN. Teraz na ebayu można takiego trafić za 10$ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Ładny model k: Mam tylko jedno pytanie, mianowicie dlaczego zbiorniczek za silnikiem jest umocowany skośno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star200 Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 No niezła robota Tomku zobaczymy co uda mi się z tej od Ciebie wykrzesać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eKrystian Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Witam, Bmw prezentuje się bardzo ładnie, czysto i elegancko złożony. Pozdrawiam,eKrystian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszczyk94 Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Witam Model ładnie i czysto sklejony. Pozdrawiam i życzę sukcesów !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmajer Posted March 17, 2008 Author Share Posted March 17, 2008 Ładny model k: Mam tylko jedno pytanie, mianowicie dlaczego zbiorniczek za silnikiem jest umocowany skośno Chodzi Ci o biały zbiornik płynu do spryskiwaczy na prawym błotniku ? Taka była wypraska ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuss Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Fajniutkie auto - BMW z epoki, kiedy jeszcze miały styl. Nie wiem jednak, czy to wina oświetlenia, ale jakiś taki półmatowy się wydaje. Reszta robi pozytywne wrażenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmajer Posted March 17, 2008 Author Share Posted March 17, 2008 Fajniutkie auto - BMW z epoki, kiedy jeszcze miały styl. Nie wiem jednak, czy to wina oświetlenia, ale jakiś taki półmatowy się wydaje. Reszta robi pozytywne wrażenie No niestety masz rację - jeżeli chodzi o malowanie, to model jest dość pechowy. Dwa razy lądował w DOT, szlifowanie też jakoś kijowo wyszło. Tak więc lakier jest taki jaki jest - czyli właśnie półmatowy..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Bardzo przyjemny model, ładnie się prezentuje. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Fajny ale przydałoby się go trochę mocniej dopolerować, no i może jakiś wosk.Było by extra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts