Bengal Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Dobry, na Babraryba2019 kupiłem sobie od sąsiadów z południowej granicy podstawkę pod samoloty : składa się ona z dwóch wycinano laserowo części, śrubek, gumek i krótkiej instrukcji. Jak dobrze pamiętam zapłaciłem za nią chyba 60zł. Miałem wczoraj chwilkę czasu to posklejałem podstawka podstawki części podtrzymujące model : niestety producent oszukał mnie dając jedną krótszą gumkę muszę dzisiaj poszczerać w domku i jakąś znaleźć dłuższą i w całości tak się prezentuje : czas montażu to ok 1,5h dodatkowo dokupiłem dodatkowe trzymaki, które będą trzymały skrzydła ale jeszcze nie zdążyłem ich zamontować po zamontowaniu zrobię teścik z moimi samolotami jak toto się sprawuje jak coś adres strony producenta : https://www.chickadeetools.com/ B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2019 Dodatkową cześć jaką dokupiłem bodajże za 15zł to trzymaki, można podnieść podstawkę i model nie wypadnie No i przymierzyłem parę modeli, dużego wyboru ale zawsze coś, najpierw 1:72 malutkie 72 mogą być na styk, natomiast większe bez problemu. 1:48 Najmniejszy rozstaw trzymaków to w skrzydłach to 55 mm w długość kadłuba 85 mm max to 140mm na 170mm. Czy kupiłbym drugi raz, chyba nie ale skusiłem się i w sumie nie żałuję, może wkońcu przestanę zostawiać odciski na modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 5 minut temu, Bengal napisał: może wkońcu przestanę zostawiać odciski na modelach Zdecydowanie taniej i prościej kupić rękawiczki nitrylowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Czerwca 2019 Super Moderator Share Napisano 13 Czerwca 2019 5 minut temu, Bengal napisał: może wkońcu przestanę zostawiać odciski na modelach Zacznik używać rękawiczek podczas i po pomalowaniu modelu, a problem odcisków palców zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2019 5 minut temu, Solo napisał: Zdecydowanie taniej i prościej kupić rękawiczki nitrylowe. 4 minuty temu, jawkers napisał: Zacznik używać rękawiczek podczas i po pomalowaniu modelu, a problem odcisków palców zniknie. to akurat miał być żart bo od czasu terminatora nie zostawiłem chyba na żadnym modelu palców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Z żartami to tu lepiej uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2019 29 minut temu, Solo napisał: Z żartami to tu lepiej uważać. Z kolorami trzeba uważać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Tak na marginesie to ten stojak na mój gust średnio pasuje jako podpórka do malowania. Miałem coś podobnego a i tak wole malować na kawałku gąbki. To chyba dobre narzędzie do przewożenia modeli, bo łatwo je unieruchomić na czymś takim i zapakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2019 Albo do kłamania kalek, i końcowych efektów, do malowania się nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grumpy Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 To jest narzędzie do POZYCJONOWANIA modelu a nie do malowania czy też przewożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Nie wiem jak Ty takie rzeczy robisz, ale ja lubię mieć model nisko, także wtedy gdy kładę kalkomanie. A na takim stojaku jest za wysoko. Dlatego biorę kawał gąbki i na niej robię wszystko bezpiecznie i wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 A pozycjonowania w jakim celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grumpy Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Np. ustalenia geometrii, wzniosu skrzydeł etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2019 Dobrze wiedzieć dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi