Skocz do zawartości

StuG III w barwach fińskich.

Godfryd

Rekomendowane odpowiedzi

Taak żeby nie było że nic nie robię:

20b35b4e75429277.jpg

f472f32397954c06.jpg

No cóż, to trzecie podejście malowania, ale teraz kolory się w miare zgadzają. Ah-jeszcze to:

d9417b91f1c45df0med.jpg

Model to dragonowski smart kit+aber z uchwytami+silnik verlindena... a w niedalekiej przyszłości dojdą fruilki i transmisja CMK.

Pax vobiscum!

Chciałem skomentować wcześniej, ale niewiasta mi skutecznie przeszkodziła - dobrze, że przypomniałeś

Po fotkach widzę, że ciekawe malowanie Ci wychodzi. Ładne kolory (zielony mi się podoba) i efekty na farbie.

Ciekawi mnie, czy zostawisz możliwość zdjęcia góry kadłuba? Jeśli tak, to jak ze spasowaniem? Sam przygotowuje się do M-10 Academy z pełnym wnętrzem i jestem pełen obaw - jak będzie z tym u Ciebie?

Hehe tak się tłumacz

Co do spasowania, to nie ma żadnego problemu- najprawdopodobniej nie zamontuje płyty nad przedziałem bojowym, ale z tego co wiem dałoby rade ją zdejmować- jest idealnie spasowana. Codo przekładni i silnika, to zostawie pewnie tylko otwarte włazy- widać dość dużo.

Zielony dobierany na oko... a efekty nie wyszły tak jak chciałem, ale mam nadzieje że na górze wyjdzie lepiej ;)

Dzięki za posta:)

pozdr

Jakbyś miał lepsze foteczki to miałbyś więcej postów

P.S. Ło, stuknęło mi 900...

no ciekaw jestem jak Ci to wyjdzie, bo to moj number one

jesli chodzi o II go wojenne zabawki hitlerowcow

Co do malowania to troche plakatowkowo puki co wyglada...

ale to pewnie kwestia Foto.

Smart Kit czyli rozumiem ze wersja G /early/ ?

jesli tak, to napisz jak sie toto sklada

bo taki wlasnie czeka i umnie, ale skilsy mam jeszcze za slabe

zeby go zrobic tak, zeby byc chociaz w 50% zadowolonym

a szkoda zebym go skopal bo sporo juz w niego zainwestowalem

/juz skompletowalem do niego Friule, blaszki Voyagera i Cyber hobby

oraz klamoty Legenda, mysle jeszcze oczywiscie nad kompletnym

wnetrzem - chyba wlasnie CMK oraz silnikiem /a tu moze

ktos znajacy sie lepiej na rzeczy doradzi...

wiec o ile to ten sam zestaw, pewnie sporo skorzystam podgladajac.

• 2 weeks later...
  • 3 months later...

Witam

Sklejanie ruszyło. Na zewnątrz gotów praktycznie, w środku jeszcze radiostacja została

4c7bb0175b25e8b2med.jpg

eda5ec9669020dd5med.jpg

9eb313fa839cd106med.jpg

45bcd3d7f5f6fb4amed.jpg

38f31ca1ac2c0fb6med.jpg

9163f831937352b1med.jpg

329d72042ebcd5e5med.jpg

37073defc72e42admed.jpg

674cb5ea2c17df98med.jpg

Póki co sam wyłapałem pare miejsc do doklejenia i wyszlifowania- zajmę się tym jeszcze dzisiaj. Jak zwykle fotki wyłapały pare rzeczy nie widocznych gołym okiem- na przykład krzywe zatrzaski. Tak czy inaczej wszystko postaram się poprawić. Jak widac zacząłem podstawke robić. Będe ją jeszcze tonował pigmentami i pewnie dodam pare detali jeszcze. Niedługo powinienem zacząć malować

Przy okazji mam do was więką prośbe- jako że model sporo czasu leżakował zaginęła mi płyta nad przedziąłem transmisyjnym- posiada może ktoś taką? Do StuGa albo PzIII? W razie czego moge odkupić/wymienić się. Bez niej będzie ciężko skończyć model ;)

No, to czekam na sugestie

pozdrawiam

ps. sorry za słabe zdjęcia.

ps2- wnętrze nie wyszło jak powinno ^^

pozdr

Stug III w fińskich barwach - brzmi już nieźle. Bardzo mi się ta maszyna zawsze podobała, może dlatego, że taka z klocka cięta i kanciata ?! Winetka widzę frontowa (powalony Rusek), dodaje klimatu.

Jeśli chcesz to na youtube.com są urywki nakręconego niedawno w Finlandii filmu "Tali ihantala 1944" o wojnie kontynuacyjnej, mieli tam na planie właśnie takiego Stuga jak Twój ! Może Cię zainteresuje camo. Bardzo polecam Ci też stronkę http://the.shadock.free.fr/Surviving_Panzers.html, dużo informacji o Stugach trzecich i z tego co pamiętam znajdziesz tam linka do "fińskich Stugów" bo im tam po wojnie dobrych kilka wozów zostało ! Czekam na efekty.

Fajniutkie kolory - wszystkie trzy. I wnętrze wygląda apetycznie! Pędzelkiem też można jak widać

• 2 weeks later...

Witam

Brudna robota zrobiona, kalki są, teraz zaczynami zabawe:

P7030118.jpg

P7030119.jpg

P7030120.jpg

Fotki takie na szybko, czysto poglądowe. Jak widac teraz dopiero zaczyna sie fajna zabawa, więc wracam do modelu i jak mawiał Bonhart- "Graj muzyko!"

pozdr!

Witam!

Lepsze fotki nieco ;) Położyłem pierwszy filtr z ciemnobrązowej farby, teraz dam jakieś jasne- może biały- żeby stonowac kolory oraz żeby farba była wyblakła ;)

P7040118.jpg

P7040120.jpg

P7040121.jpg

P7040122.jpg

P7040123.jpg

Tabliczka "taka se" ale nie chce mi sie już innej robic...

pozdr!