Godfryd Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Taak żeby nie było że nic nie robię: No cóż, to trzecie podejście malowania, ale teraz kolory się w miare zgadzają. Ah-jeszcze to: Model to dragonowski smart kit+aber z uchwytami+silnik verlindena... a w niedalekiej przyszłości dojdą fruilki i transmisja CMK. Pax vobiscum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Chciałem skomentować wcześniej, ale niewiasta mi skutecznie przeszkodziła - dobrze, że przypomniałeś Po fotkach widzę, że ciekawe malowanie Ci wychodzi. Ładne kolory (zielony mi się podoba) i efekty na farbie. Ciekawi mnie, czy zostawisz możliwość zdjęcia góry kadłuba? Jeśli tak, to jak ze spasowaniem? Sam przygotowuje się do M-10 Academy z pełnym wnętrzem i jestem pełen obaw - jak będzie z tym u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Hehe tak się tłumacz Co do spasowania, to nie ma żadnego problemu- najprawdopodobniej nie zamontuje płyty nad przedziałem bojowym, ale z tego co wiem dałoby rade ją zdejmować- jest idealnie spasowana. Codo przekładni i silnika, to zostawie pewnie tylko otwarte włazy- widać dość dużo. Zielony dobierany na oko... a efekty nie wyszły tak jak chciałem, ale mam nadzieje że na górze wyjdzie lepiej ;) Dzięki za posta:) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Jakbyś miał lepsze foteczki to miałbyś więcej postów P.S. Ło, stuknęło mi 900... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Obiecuje poprawe na przyszłość- ale moje umiejętności fotograficzne i sprzęt są słaabe ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 no ciekaw jestem jak Ci to wyjdzie, bo to moj number one jesli chodzi o II go wojenne zabawki hitlerowcow Co do malowania to troche plakatowkowo puki co wyglada... ale to pewnie kwestia Foto. Smart Kit czyli rozumiem ze wersja G /early/ ? jesli tak, to napisz jak sie toto sklada bo taki wlasnie czeka i umnie, ale skilsy mam jeszcze za slabe zeby go zrobic tak, zeby byc chociaz w 50% zadowolonym a szkoda zebym go skopal bo sporo juz w niego zainwestowalem /juz skompletowalem do niego Friule, blaszki Voyagera i Cyber hobby oraz klamoty Legenda, mysle jeszcze oczywiscie nad kompletnym wnetrzem - chyba wlasnie CMK oraz silnikiem /a tu moze ktos znajacy sie lepiej na rzeczy doradzi... wiec o ile to ten sam zestaw, pewnie sporo skorzystam podgladajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Tak to ten zestaw. Składa się sam, generalnie chyba bez wad ;) Wnętrze- CMK najlpesze podobno. Ja mam darowany silnik Verlindena i nie narzekam, ale z tego co mi mówił Jonak, CMK dużo lepszy ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 no to juz wiem co nabede po wyplacie PS a planujesz mu jakas baze z fragmentem otoczenia ? bo ja napewno - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Będzie podstawka, marwy rusek, ot tak skromnie;) Na razie męcze przedział silnikowy i bojowy... nie wiem kiedy dam następne fotki, ale pewno w święta pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrIsto Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 no model fajny troche slabo widac ale to nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 9 Lipca 2008 Autor Share Napisano 9 Lipca 2008 Witam Sklejanie ruszyło. Na zewnątrz gotów praktycznie, w środku jeszcze radiostacja została Póki co sam wyłapałem pare miejsc do doklejenia i wyszlifowania- zajmę się tym jeszcze dzisiaj. Jak zwykle fotki wyłapały pare rzeczy nie widocznych gołym okiem- na przykład krzywe zatrzaski. Tak czy inaczej wszystko postaram się poprawić. Jak widac zacząłem podstawke robić. Będe ją jeszcze tonował pigmentami i pewnie dodam pare detali jeszcze. Niedługo powinienem zacząć malować Przy okazji mam do was więką prośbe- jako że model sporo czasu leżakował zaginęła mi płyta nad przedziąłem transmisyjnym- posiada może ktoś taką? Do StuGa albo PzIII? W razie czego moge odkupić/wymienić się. Bez niej będzie ciężko skończyć model ;) No, to czekam na sugestie pozdrawiam ps. sorry za słabe zdjęcia. ps2- wnętrze nie wyszło jak powinno ^^ pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 HEj Jest mozliwosc ze bede mial na zbyciu plyte ze smart kita DMLa a ogolnie wyglada czadersko koncept ... a wnetrze malowalbym jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Stug III w fińskich barwach - brzmi już nieźle. Bardzo mi się ta maszyna zawsze podobała, może dlatego, że taka z klocka cięta i kanciata ?! Winetka widzę frontowa (powalony Rusek), dodaje klimatu. Jeśli chcesz to na youtube.com są urywki nakręconego niedawno w Finlandii filmu "Tali ihantala 1944" o wojnie kontynuacyjnej, mieli tam na planie właśnie takiego Stuga jak Twój ! Może Cię zainteresuje camo. Bardzo polecam Ci też stronkę http://the.shadock.free.fr/Surviving_Panzers.html, dużo informacji o Stugach trzecich i z tego co pamiętam znajdziesz tam linka do "fińskich Stugów" bo im tam po wojnie dobrych kilka wozów zostało ! Czekam na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 dużo informacji o Stugach trzecich i z tego co pamiętam znajdziesz tam linka do "fińskich Stugów" bo im tam po wojnie dobrych kilka wozów zostało no chyba nie ma lepszej strony o Finskich i nie tylko stugach niż ta: http://www.andreaslarka.net/assaultguns.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Dokładnie tak właśnie ta strona mam nadzieje, że uda mi się niebawem zobaczyć kilka z tych Stugów w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 9 Lipca 2008 Autor Share Napisano 9 Lipca 2008 Z tej strony korzystam Robie tego: http://www.andreaslarka.net/ps531026/ps531026.html pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Jak tam prace, bo coś przycichło na fińskim froncie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Powoli ;) Taka fotka podgladowa, jestem w trakcie prac nad kamuflażem: Następne fotki już w galerii pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Fajniutkie kolory - wszystkie trzy. I wnętrze wygląda apetycznie! Pędzelkiem też można jak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Aa ta zieleń i tak będzie przemalowana na brąz Najfajniejesze etapy pracy przede mną ;) pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Pięknego StuGa nam tu dziagwa szykujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 No jak na razie cudeńko - oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Miód maszynka będzie czekam czekam na dalsze prace. za fińską broń pancerna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam Brudna robota zrobiona, kalki są, teraz zaczynami zabawe: Fotki takie na szybko, czysto poglądowe. Jak widac teraz dopiero zaczyna sie fajna zabawa, więc wracam do modelu i jak mawiał Bonhart- "Graj muzyko!" pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam! Lepsze fotki nieco ;) Położyłem pierwszy filtr z ciemnobrązowej farby, teraz dam jakieś jasne- może biały- żeby stonowac kolory oraz żeby farba była wyblakła ;) Tabliczka "taka se" ale nie chce mi sie już innej robic... pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi