kowal76 Napisano 25 Września 2019 Autor Share Napisano 25 Września 2019 Tak Michał, ale czy będzie ona pasować odcieniem do kalkomani ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 2 godziny temu, Michał G. napisał: Farba PLL LOT Dark Blue (Bilmodel 082) Mam ją i wpada ona w fiolet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Września 2019 Autor Share Napisano 25 Września 2019 Będę musiał dobierać kolor pod kalki. Może z Gunziaków coś się wymiesza :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 W końcu wolna chwila i zabrałem się za maskowanie pod niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Odcień udało się dobrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 26 minut temu, Grzes napisał: Odcień udało się dobrać? Jeszcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 A do jakich kalek dobierasz odcień niebieskiego? Jak Ci się uda dobrać to podaj proporcje bo sambędę potrzebował takiego niebieskiego, z tym że odcień jest różny u różnych producentów kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 (edytowane) 22 minuty temu, Tazman79 napisał: A do jakich kalek dobierasz odcień niebieskiego? Odpowiedź masz w pierwszym poście - kalki pudełkowe Edytowane 12 Października 2019 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 Nie użyłem taśmy Tamiya ponieważ jakoś nie mogłem takiego łuku z niej zrobić. Pewnie i tak będą poprawki. Co do kalek, to jak Grześ napisał pudełkowe. Ciężko jest dobrać idealnie kolor pod kalkomanie. Mieszałem Gunze H 5, H 308, , H 401 i biały. Natomiast ta farbka Bilmodelu do samolotów PLL LOT, ma zupełnie inny odcień niż kalkomanie z tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Godzinę temu, kowal76 napisał: Nie użyłem taśmy Tamiya ponieważ jakoś nie mogłem takiego łuku z niej zrobić. Pewnie i tak będą poprawki. Co do kalek, to jak Grześ napisał pudełkowe. Ciężko jest dobrać idealnie kolor pod kalkomanie. Mieszałem Gunze H 5, H 308, , H 401 i biały. Natomiast ta farbka Bilmodelu do samolotów PLL LOT, ma zupełnie inny odcień niż kalkomanie z tego zestawu. Mam farbę Bilmodela i ona niestety odcieniem wpada w fiolet... A jeśli chodzi o kalki to swój komentarz pisałem pomiędzy wyjazdami w pogotowiu i poprostu nie zdążyłem zajrzeć. Moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 Już pomalowane i teraz wspomniane poprawki białym trzeba będzie zrobić. Kolor wyszedł zbliżony i chyba lepiej nie zrobię :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Wierzyłem w Ciebie Pójdą lakiery i będzie lux! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 11 minut temu, Grzes napisał: Wierzyłem w Ciebie Pójdą lakiery i będzie lux! Powinno być dobrze . Myślałem, że dokładnie pomaskowałem, a jednak poszły odkurze na biały i trzeba poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 4 godziny temu, kowal76 napisał: Już pomalowane i teraz wspomniane poprawki białym trzeba będzie zrobić. Kolor wyszedł zbliżony i chyba lepiej nie zrobię :). I to jest ta mieszanka o której pisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 Tak, ale kilkukrotnie mieszałem propoorcje i na kawałku platiku robiłem próby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 W dniu 12.10.2019 o 21:36, kowal76 napisał: Tak, ale kilkukrotnie mieszałem propoorcje i na kawałku platiku robiłem próby. Czyli proporcje raczej dobierać na tzw oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Października 2019 Autor Share Napisano 15 Października 2019 Wiadomo, że 90 % to niebieski. Resztę dobieralem tak jak piszesz "na oko ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 6 godzin temu, kowal76 napisał: Wiadomo, że 90 % to niebieski. Resztę dobieralem tak jak piszesz "na oko ". Ok, to przy swoich będę kombinował Przeważnie w kalkach które posiadam nie trzeba niczego malować, jedynie na Boeingu 737 w malowaniu Niepodległego, winglety trzeba pomalować na niebiesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 Dawaj fotki po zdjęciu masek, bom ciekaw ogromnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Października 2019 Autor Share Napisano 20 Października 2019 Z braku czasu dopiero dziś zdjąłem maski i trzeba zrobić poprawki niebieskim w niektórych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 No dziób do przemalowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Października 2019 Autor Share Napisano 20 Października 2019 Przecież napisałem, że będę poprawiał niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 czymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Października 2019 Autor Share Napisano 20 Października 2019 W tarkcie poprawiania noska :). Jeszcze będzie trzeba poprawić, ale dziś już nie będę smrodził na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 1 Listopada 2019 Share Napisano 1 Listopada 2019 Cisza na planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi