danielodziem Napisano 26 Sierpnia 2019 Share Napisano 26 Sierpnia 2019 F-14 D Super Tomcat z firmy Trumpeter w skali 1/32. Wrzucam odrazu zestaw zdjęć... Zastanawiałem się czy umieścić tu warsztat... To nie wszystkie zdj... Awaria telefonu.. Zapraszam do oglądania Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 26 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2019 I jeszcze kilka... Znajdę z początku budowy to wrzucę. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 26 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2019 Kokpit.. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 26 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2019 Ślady tarcia od gumy.. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 26 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2019 Zestaw uzbrojeniaWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 26 Sierpnia 2019 Share Napisano 26 Sierpnia 2019 Chyba pierwszy Tomcat w 1/32 na forum? Gratulacje! Model wygląda bardzo atrakcyjnie, widać ogrom pracy włożonej jak i ustrzegłeś się przed wieloma często pojawiającymi się błędami. Mam kilka uwag: - kolor dysz - powinny być tytanowe, nie złote/miedziane - skoro wypuściłeś sloty i przerywacze (spoilers) to jedyne położenie gdy było to możliwe to maksymalnie rozłożone skrzydła. W takiej pozycji powinny też być opuszczone klapy do na całej długości. - stateczniki poziome nie miały linii podziału - były całkowicie gładkie - poduchy pod skrzydłami są o wiele za czyste - kształt czarnej farby przez owiewką ma zły kształt: powinna być obła, nie ścięta w dziubek i powinna sięgać aż do osłony radaru. - uzbrojenie: to temat rzeka. Są co prawda zdjęcia F14D z VF31 z podwieszonymi 2x AIM54C pod brzuchem i Lantrinem ale stanowczo częściej spotykano konfigurację z 2x AIM9 + Lantrin + 1x AIM54C/AIM7 + 2-4 kierowane bomby pod brzuchem (GBU12 i JDAM). Jeżeli ma być to maszyna z Final Cruise (a takie kalkomanie położyłeś) to VF31 wtedy latał w ogóle prawie na czysto: Lantrin + 2x GBU12 / JDAM + 1-2x AIM9 (często nawet mieli treningowe CATM + ACMI (!)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 27 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Skrzydła są ruchome i klapy idą w dół przy rozłożony skrzydłach.. Złożone tylko do transportu modeluWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 27 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Ten kolor dysz to taki zbliżony platynowo/zloty/miedziany? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek80 Napisano 27 Sierpnia 2019 Share Napisano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) Zdjęcia musieli robić przy specyficznym położeniu słońca i wyszły takie złote. Przy tak dużym, ładnym i zadbanie zrobionym modelu brakuje mi trochę kalek "bezpieczeństwa i roboczych" nie wiem jak to po naszemu nazwać. te wszystkie beware of blast, punkty holownicze itp. Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez Wojtek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 27 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Zdjęcia musieli robić przy specyficznym położeniu słońca i wyszły takie złote. Przy tak dużym, ładnym i zadbanie zrobionym modelu brakuje mi trochę kalek "bezpieczeństwa i roboczych" nie wiem jak to po naszemu nazwać. te wszystkie beware of blast, punkty holownicze itp. Brak takich w zestawie.... I to może być minus firmy produkującej model...Mam inne F-14 D w 1/48 i też takich nie ma... Z tej firmyWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 27 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Dysze naprawie.... Może potraktuje mocno pigmentem... Hmm Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek80 Napisano 27 Sierpnia 2019 Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Gdybym to ja musiał przerabiać to pewnie zaryzykował bym i prysnął bardzo rozcieńczonym metalizerem. Oczywiście wcześniej odpowiednie maskowanie. Może pasty metalizujące były by tutaj dobrym rozwiązaniem. Co do kalek to można samemu takie robić. W jednym z moich niewielu postów pokazują jak zrobiłem kalki do VF-74. Teraz właśnie kładę je na kocurku i wychodzi to całkiem dobrze. Co prawda w 1/48, ale zmiana skali to tylko kwestia powiększenia w programie grafizcznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Sierpnia 2019 Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Te dysze są w zasadzie identyczne jak w F-16C Block x0, więc nie ma w ogóle mowy o złotym kolorze. Jeśli jeszcze ich nie przykleiłeś na stałe, to naprawdę warto by je przemalować, bo bardzo psują wizerunek maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 9 Września 2019 Autor Share Napisano 9 Września 2019 Coś tam wpadło Łask 2019Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Dysze poprawione chyba? Moje gratulacje za wyróżnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 9 Września 2019 Autor Share Napisano 9 Września 2019 Dysze poprawione chyba? Moje gratulacje za wyróżnienie. Delikatnie coś tam próbowałem Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 9 Września 2019 Autor Share Napisano 9 Września 2019 Gratuluję. DziekujeWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi