burzatg Napisano 14 Października 2019 Autor Share Napisano 14 Października 2019 W dniu 5.10.2019 o 14:32, Fixer napisał: Spróbuj potraktować kalkomanie Tamiya Extra Thin Cement. Takich specyfików nie mam. Po zdobyciu nowych kalek nie mam zamiaru wracać do tego ustrojstwa co dali do zestawu. Postępy prac F-18 Statecznik Pomalowany od nowa. Teraz lakier i nareszcie nowe kalki Płatowiec został przygotowany pod kalki poprzez naniesienie lakieru błyszczącego. F-14 Statecznik Pomalowany i okalkowany. Tu ich jakość nie podlega żadnej dyskusji. Bardzo dobrze się je kładło Dysze Tak od "zadku", pomalowałem dysze. Wymagają jeszcze prac. Użyłem metalizerów Model-Master nabytych dzięki koledze @Rektor . Ładnie siadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 4 Listopada 2019 Autor Share Napisano 4 Listopada 2019 (edytowane) F-18 Kalki położone. Kładły się bezproblemowo, choć film mają bardzo cieniutki. Edytowane 4 Listopada 2019 przez burzatg dodanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 4 Listopada 2019 Autor Share Napisano 4 Listopada 2019 F-14 Przygotowanie powierzchni do malowania. Postanowiłem zastosować dwie metody. Na dół i boki szary podkład + preshading, góra black-basing z czarnego podkładu. Nie chciałem całego black-basingu z obawy przed uzyskaniem zbyt ciemnej powierzchni na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 4 Listopada 2019 Autor Share Napisano 4 Listopada 2019 F-14 Malowanie. Jak na pierwszą tego typu zabawę jest nieźle. Górę jeszcze wygładzę i zapuszczę mgiełkę bazowego. Dół, sam nie wiem. Teraz taki czysty. Może jakieś ciemniejsze mazaje porobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 4 Listopada 2019 Share Napisano 4 Listopada 2019 Można jeszcze spokojnie zaszaleć z cieniowaniem i zaciemnianiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 4 Listopada 2019 Autor Share Napisano 4 Listopada 2019 No właśnie nie wiem czy nie przesadziłem. Znalazłem w sieci takie foto góry Wygląda na zdecydowanie czystszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 4 Listopada 2019 Share Napisano 4 Listopada 2019 To poszukaj jeszcze. Zapewniam, że tomki nieźle zestresowane służbą na lotniskowcach były... Myte nie myte płowiały, szarzały, ciemniały nieregularnie. Ja tu widzę pole do działań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 14 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2019 Dawno nie odświeżałem wątku. Coś się dzieje ale efekty nie są spektakularne. F-18 Położyłem łosz. Podchodziłem do niego 3-krotnie Teraz się zastanawiam. Mat czy satyna pod zabawę z olejnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 14 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2019 F-14 Tutaj nieco więcej podziałałem. Zdecydowałem się przygasić górę Z dołu trochę ciemnych kresek Przed pomalowaniem górnego paska trzeba zamknąć kabinę, więc piloci zajęli swoje fotele Szybka. Tu przez sam środek leci "piękny" pasek łączenia form. Po zaopatrzeniu się w pasty polerskie postanowiłem usunąć ten szew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek80 Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 W F-14 część tego szwu powinno się zostawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Szew to jest do usunięcia, ale w środku warto odmalować te antenki, czy co to tam jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 14 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2019 5 godzin temu, Solo napisał: Szew to jest do usunięcia, ale w środku warto odmalować te antenki, czy co to tam jest: Ehhh... tyle zjdęć przeglądałem F-14 a taki szczegół umknął. Szew był do usunięcia bo za gruby na te druciki. Teraz już tego nie podmaluję bo szybka przyklejona na SG. Przy następnym będę pamiętał i zrobię je z cienkiego drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 16 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2019 (edytowane) F-14 Mały update. Pasek górny zrobiony Edytowane 16 Grudnia 2019 przez burzatg dodanie zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2020 Postępy prac F-18 Pobrudziłem go i zabezpieczyłem satyną. Aktualnie prace trwają nad uzbrojeniem. Tutaj posłużyłem się zestawem uzbrojenia Hasegawy. W stosunku do zestawowego wyglądają znacznie lepiej. Pozostaje jeszcze jego konfiguracja ale jest jeszcze czas przemyśleć. Zastanawiam się czy nie wykorzystać GBU-10 do F-14, ale w sumie klasyczne Phoenix-y do mnie bardziej przemawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2020 F-14 Tu postępy prac są bardziej widoczne. Uzyskał kalki, łosz i zacząłem prace nad śladami eksploatacji. Cały czas ewoluuję, gdyż z dnia na dzień inaczej to widzę. Tu dodam tam ujmę itp. Góra wydaje mi się już w porządku. nad spodem jeszcze popracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 28 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2020 Czas odświeżyć wątek. Prace nadal trwają, powolutku ale do przodu. F-14 wygląda następująco: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 28 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2020 Prace wykańczające przy goleniach podwozia, klapach zamykających i uzbrojeniu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi