RH Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 (edytowane) Kolejny pancerny pojazd z serii sprzętu używanego w LWP czyli T-34/76 ICM 1:35 Edytowane 22 Września 2019 przez RH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 Fajny, podoba mi się, co to za jednostka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 22 Września 2019 Autor Share Napisano 22 Września 2019 Godzinę temu, chorąży napisał: Fajny, podoba mi się, co to za jednostka ? T-34 z 1.Brygady Pancernej im.Bohaterów Westerplatte ,Modlin 1945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 Fajny! Masz zdjęcia oryginału? Pytam, bo zasadniczo 1 pułk czołgów i później 1 batalion (numery od 1) używały 76-ek z pojedynczym włazem, a jako uzupełnienie dostały już 85-ki. Zdjęcia 120-ki jak dotąd żadnego nie widziałem. Orzeł jeżeli dobrze widzę wzoru mocno powojennego, "kurica" ciut inaczej wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 Pytam z tego samego powodu co przedmówca, sam właśnie dłubie 34-ke miki maus i mam trudności z Polskimi barwami. Ta była dość popularna wersja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioBan Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 To malowanie pochodzi z lat 50-tych, czyli z czasów kiedy 1. Brygada już dawno nie istniała. Zdjęcie tak oznakowanego wozu jest w drugim tomie "T-34 Mityczna broń" R. Michulca na stronie 319. Co do "Mickey Mausów" to w tej samej książce są zdjęcia trzech takich pojazdów w tym jednego z wieżą tłoczoną, ale też z okresu mocno powojennego. W czasie wojny nasze jednostki raczej nie miały takich na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 THX za info.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi