Mozdi Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 Przewody jak możesz to zrób od nowa. Żółty i czerwony grubszy a czarny cieńszy. Czarne kable mają być dwa (są to elektryczne, a czerwony i żółty powietrza). Jakiego washa będziesz używał? Podest z blachy tez bym "urealnił". Weź małe wiertełko i ponawiercaj w odpowiednich miejscach dziurki. Koła są już przyklejone? Jeżeli nie to skróć piasty, te są za długie. Nie rób nic na szybko. Lepiej dwa razy zapytaj a później składaj do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knapik Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 Koła już przykleiłem i blachę też ;/, problem w tym że takiego wiertełka to nawet nie mam. Washa zamówiłem czarnego z tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 Jakie rozmiar musiałoby mieć to wiertło żeby pasowało do skali?? Nawiercić tych dziur tyle ile jest tych wypustów na tym fragmencie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 Cześć! Ja bym był ostrożny z tym wierceniem dziur - jeżeli rzędy otworów nie będą idealnie proste, nie będzie to wyglądało dobrze. Lepszy efekt da tu czarny wash. Na czarnym elemencie można jeszcze spróbować delikatnego przetarcia suchym pędzlem farbą w kolorze ciemnoszarym (bo czarny wash na czarnym elemencie... sami wiecie). Jeśli już to warto się zaopatrzyć w zestaw wierteł tak od 0,6mm do 1mm. Wiertła cieńsze niż 0,6 są dosyć trudne w używaniu, ciężko znaleźć uchwyt, który by je dobrze łapał, bardzo łatwo za to je uszkodzić. Można taki zestaw kupić w sklepach z elektroniką - też tam mają drut lutowniczy o średnicach poniżej 1 mm, taki drut bardzo dobrze się nadaje do wykonywania przewodów ułożonych na stałe. Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knapik Napisano 10 Października 2019 Autor Share Napisano 10 Października 2019 (edytowane) Siema, pomalowałem kabine i reszte elementów białym matem, później położyłem kolor. Na kabine poszła tylko jedna warstwa ponieważ skończyła mi sie farba i czekam na druga puszke. Chyba za dużo farby mi uciekło w powietrze. Zastanawiam sie czy położyc jeszcze lakier błyszczący? Na silnik i zbiorniki poszedł czarny wash. Silnik wyszedł nawet ok, ale zbiorniki spaprałem chyba totalnie... Blache przewierciłem wiertełkiem, wydaje mi sie że jest ok tylko musze pomalować ją jeszcze raz. Przewody zrobie z drucików firmy aber. Edytowane 11 Października 2019 przez Knapik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 Kolor wyszedł kozak. Podkład z puszki? Po aplikacji szlifowany był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knapik Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 Tak, podkład z puszki tamiya i szlifowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knapik Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 Dziś udało mi sie pomalować kabine już na zeroo i zrobić przód. Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 Kolorek ładny :). Mój będzie pomarańczowy. A otwieranych elementów nie robisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knapik Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 Nie robię otwieranych elementów bo nie potrafię tego dobrze zrobic, a nie chce zepsuć modelu ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Października 2019 Super Moderator Share Napisano 12 Października 2019 A będziesz wash'ował, linie na kabinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knapik Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 Tak, ale chyba dopiero na samym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knapik Napisano 14 Października 2019 Autor Share Napisano 14 Października 2019 Hej, Volvo już prawie skończone. Zostało tylko przykleić osłone przeciwsłoneczną, zamontować kable jak wyschną i poprawić szyberdach bo troszke mi klejenie nie wyszło . Może nie jest idealnie zrobiony ale na półce prezentuje sie świetnie Lepsze fotki dodam w galeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 Cześć! Na zdjęciach co prawda nie widać zbyt dużo, ale to co jest, jest co najmniej przyzwoite - wielu modelarzy chciało by coś takiego zbudować. Czekam na więcej fot, a na razie gratuluję i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knapik Napisano 16 Października 2019 Autor Share Napisano 16 Października 2019 Dzięki. Do Volva podepne chłodnie w kolorze kabiny bez kalkomani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 Jakiś sposób na kalkomanie? Jakieś płyny zmiękczające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knapik Napisano 17 Października 2019 Autor Share Napisano 17 Października 2019 Użyłem płynu wamod na kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 18 Października 2019 Share Napisano 18 Października 2019 Zdał chyba egzamin? Na koniec kalki zostały czymś przykryte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knapik Napisano 21 Października 2019 Autor Share Napisano 21 Października 2019 Czesc. Mam pytanie, malowałem przy naczepie zamknięcie od paleciary białym podkładem "tamiya surface primer" rozcienczonym mniej wiecej 1:1 z rozcienczalnikiem "tamiya lacquer thinner" i wychodzi mi strasznie chropowata powierzchnia taki jakby piasek. Co robię nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Cześć! Myślę, że to może jednak nie być pasujący rozcieńczalnik do tego... Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 24 Października 2019 Share Napisano 24 Października 2019 Czesc, model kozacki, ale szkoda, ze nie oszlifowales laczen na moscie napedowym i nie przerobiles tylnych piast. Te z Italeri nigdy nie beda wygladaly dobrze, chyba, ze w ciagniku balastowym z reduktorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi