adam-m- Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Mam problem jak zrobić swoja tablice rejestracyjną np. WOR 03662 Wiem że trzeba wydrukować ale jak drukuje to jest słaba jakość nie wiem może pomniejszam w złym programie a może to wina drukarki ??? proszę o pomoc POZDRAWIAM ADAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolus Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Ja radziłbym "obczaić" sobie jakiej wielkości są litery i cyfry (na żywo) i w word'zie wybrać sobie wielkość czcionki (w odpowiedniej skali). I iść z tym tam gdzie wycinają laserowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam-m- Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 kolego, ale mi chodzi o rejestracje do modeli Edit... Ufff.... To mi ulżyło... Admin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolus Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 To pokaż jakby to miało wyglądać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 możesz spróbować zmienić wartość dpi, powinno się poprawić (u mnie pomogło przy pomniejszaniu tabliczek znamionowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Chyba najprościej zrobić zdjęcie lub zeskanować, obrobić (kontrast, jasność, dociąć krawędzie, zachowując proporcje ustawić rozmiar) i wydrukować. Potem wyciąć, polakierować bezbarwnym i przykleić. Masz z głowy ustawianie czcionki, zabawę z flagą i hologramem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Najprościej wyrysować całą tablicę z numerami w jakimś programie graficznym, np w Corelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam-m- Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Wszystko jest już ok no prawie wszystko czcionka jest nie ta może ktoś z was by wiedział jaką czcionkę się używa do rejestracji np taką jak zrobił kubamich1 w tym volvie viewtopic.php?t=1650 POZDRAWIAM ADAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolus Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Tak mi sie wydaję że to Format: TrueType i Type 1 do Windows lub MacOS. Tak piszą na tej stronie http://multi.fonty.pl/index.php?str=produkty&pid=store02 a tu przykład http://www.typophile.com/files/cronos_6106.png - type1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam-m- Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 To pokaż jakby to miało wyglądać?? To miało tak wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Swoją drogą to zastanawia mnie ilość znaków w tym numerze. Zwykle było ich 7 (i w starych i w nowych, w tych drugich w różnych układach - AA 00000, AAA A000, AAA 00AA etc.), a tutaj jest 8. Ciekawe... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Można sobie fonta zamówić http://multi.fonty.pl/index.php?str=produkty&pid=store02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi