emaks Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Witam. Tak jak w tytule - mam problem z Ultrą. Zbiorniczek w tym aero jest wciskany w korpus. Podczas malowania cieknie farba spod zbiorniczka i kapie... To normalne zjawisko w tym sprzęcie? Jest jakiś sposób na uszczelnienie tego połączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Dociśnij mocniej, nie ma prawa nic cieknąć. Może zbiorniczek jest wgięty w miejscu gdzie wsadza się go w otwór w aerografie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emaks Napisano 30 Października 2019 Autor Share Napisano 30 Października 2019 Wciskam go mocno, do tego stopnia, że się w ogóle nie rusza. W zasadzie to aero jest nowy, a od samego początku mam z tym problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Bardzo dziwne. Ten zbiorniczek ma tendencje do wypadania przy lekkim stuknięciu, ale jak jest wciśnięty to tam nic nie może cieknąć. Może wylot zbiorniczka jest zgnieciony albo są jakieś nierówności? Ewentualnie można reklamować, skoro coś takiego się dzieje, bo to w praktyce uniemożliwia sensowne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Może ciśnienie ci wypycha farbę, myślę że może zmniejsz ciśnienie i cofnij iglicę. innym powodem może być za gęsta farba. Przerabiałem to z Ultrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Jak ciśnienie może wypychać farbę na zewnątrz zbiornika, skoro może wypchnąć do zbiornika co by się objawiało bulgotaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Tak się dzieje jak dysza zapchana i należy przeczyścić również koniec iglicy. Sam możesz sprawdzić. Najlepiej wychodzi jak za mało rozcieńczona farba albo wcale. Ja przy malowaniu Ultrą daję minimum stosunek 1:3 farby do rozpuszczalnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Jeśli dysza jest zapchana i farba się cofa to w zbiorniczku farba bulgocze albo nawet pryska na zewnątrz, ale to w zbiorniczku, nigdy mi się nie zdarzyło żeby farba wylatywała przez gniazdo w które wsadza się zbiorniczek. Tam ma być w 100% szczelnie i koniec, nic nie ma prawa wypływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Października 2019 Super Moderator Share Napisano 30 Października 2019 13 minut temu, Solo napisał: Tam ma być w 100% szczelnie i koniec, nic nie ma prawa wypływać. Ale skoro wypływa, to znaczy że nie jest w 100% szczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 4 minuty temu, jawkers napisał: Ale skoro wypływa, to znaczy że nie jest w 100% szczelnie. 1 godzinę temu, Solo napisał: Może wylot zbiorniczka jest zgnieciony albo są jakieś nierówności? Ewentualnie można reklamować, skoro coś takiego się dzieje, bo to w praktyce uniemożliwia sensowne malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi