Psar77 Napisano 1 Listopada 2019 Napisano 1 Listopada 2019 Witajcie. Odkurzyłem ostatnio model zrobiony przeze mnie jakieś około 25 lat temu Było to w czasach, kiedy o aerografie człowiek dopiero marzył Model jest w całkiem niezłym stanie jak to widać na fotce Nie ma na sobie żadnej powłoki ochronnej, więc chciałbym go polakierować, dodać jakiś wash delikatny może. Mam jednak pytanko, czy w tym momencie jest jakiś sposób na srebrzące jak widać na fotce kalki. Czy potraktować je jakimś płynem, czy to coś w ogóle da, czy tylko zniszczy... Czy po prostu machnąć to lakierem. Macie pewnie jakieś doświadczenia w tej materii. Słucham pomysłów Cytuj
push-up78 Napisano 1 Listopada 2019 Napisano 1 Listopada 2019 Pomysł najlepszy to taki ,że zostaw go sobie na pamiątkę po prastarych czasach i zrób sobie nowy od podstaw wykorzystując najnowocześniejsze dostępne techniki modelarskie. Cytuj
push-up78 Napisano 1 Listopada 2019 Napisano 1 Listopada 2019 Dodam tylko jeszcze,że ten model masz naprawdę ładnie zmalowany jak na tak leciwą pracę szkoda go psuć. Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 1 Listopada 2019 Super Moderator Napisano 1 Listopada 2019 Zgadzam się z push-up78, do pudełka i na starość oko cieszyć a obecnei kup coś nowego i sklejaj Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi