erkamo Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Ja uwazam, ze to doskonaly pomysl! Pozwala poznac podstawowe zasady dzialania kazdego aerografu i kompresora. Inna sprawa jest to, ze nie wiadomo jak Ci to wyjdzie i jak bedzie dzialac. Zycze udanej samorobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus-9 Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2008 A jeszcze jedno pytanko- Czy takie zwykłe farbki np. Humbrola się nadają? Oczywiście rozcięczone rozpuszczalnikiem? PS. Chodzi mi o ten aerograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolus Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Ja używam Humbrola i całkowicie sie nadają . A jeżeli rozcieńczasz to próbuj dwie jednostki farby do jednej jednostki rozpuszczalnika tak mi polecili w sklepie jeżeli są jakieś problemy (farba jest za rzadka albo za gęsta) to kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus-9 Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2008 a trochę prościej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Co prosciej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus-9 Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2008 o co chodzi z tymi jednostkami farby i rozpuszczalnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 No nie da sie prosciej. Na dwie miarki farby dajszej jedna miarke rozcienczalnika. Co w tym trudnego? Miarke obierasz sobie sam. Moze to byc wiadro, cysterna, naparstek, mililitr, co Ci sie podoba, w zaleznosci od ilosci farby, jakiej bedziesz potrzebowal. Czyli np. dajesz dwa wiadra farby i jedno wiadro rozcienczalnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus-9 Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2008 aha to wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolus Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Najlepiej to sobie kup strzykawkę i 2 cm farby na 1 cm rozpuszczalnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus-9 Napisano 4 Lipca 2008 Autor Share Napisano 4 Lipca 2008 Mam jeszcze sprwę, a otóż kiedy maluje się aerografem, to po malowaniu, na modelu farba jest sucha, czy trzeba czekać? A, i jeszcze czym sie reguluje szerokość strumienia? Bo chyba nie tą igłą, która jest w środku? Tego jeszczce nie pojmuje... PS. A moze od razu kupić sobie taki aerograf? http://hawid.com.pl/images/b4516.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 NIE KUPUJ tego shita Ja go kupiłem parę lat temu, jak byłem małym głupim dzieckiem z podstawówki, bo myślałem "tani, potrenuje na nim", a w efekcje s**** fajnego fokkera z Eduarda. To w ogóle jest wyrób aerografopodobny, wyrzuca duże plamy farby, żal jednym słowem Tu zobacz w kwestii aerografu http://www.old.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=26265 Co do farby to zależy jaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus-9 Napisano 5 Lipca 2008 Autor Share Napisano 5 Lipca 2008 Witam Mam pytanie dotyczącego tego aerografu z długopisu http://www.old.modelarstwo.org.pl/technika/redukcyjne/aerograf/index.html , a otóż, czym reguluje się szerokość strumienia? Igłą(tą w środku)? I czy w nim właśnie da się takie coś zrobić Bo zastanawiam się nad budową takiego, bo na prawdziwy na razie nie mam funduszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus-9 Napisano 8 Lipca 2008 Autor Share Napisano 8 Lipca 2008 Może mi ktoś pomóc, błagam, ja w tym jestem zielony. Czy jak jest igła, to niepotrzebny jest zaworek, taki jak tutaj? http://modelar.republika.pl/Aerograf_modelarski_budowa_aerografu.htm A waszym zdaniem, który lepiej jest zrobic? A po co igła tak właściwie jest? Jeszcze raz proszę o szybkie odpowiedzi. ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi