Piotr Napisano 4 Czerwca 2006 Share Napisano 4 Czerwca 2006 Przedstawiam Wam kolejny "brudny" model, a jest to Daf 95 ati(stary model Italeri dzięki Tornado). Model orginalny jest ciągnikiem siodłowym 6x4 a ja przerobiłem go na podwozie pod zabudowe w tym przypadku jest to izoterma(przeróbka naczepy). Zmianie uległa kabina z długiej zrobiłem krótką z podwyższonym dachem. Dach pochodzi od Dafa XF odpowiednio skrucony jak również musiałem zlikwidować charakterystyczny schodek użyłem do tego celu masy modelarskiej (dwuskładnikowej). Tylne zawieszenie pochodzi również od XF-a, rama została przedłużona pośrodku jak i na końcu. Na ramie znalazł się bak, skrzynka na akumulatory, zbiorniki powietrza dawcą tych części był XF jedynie skrzynka narzędziowa pochodzi od Scani Emek. Najwiękrzom trudnośc miałem przy filtrze powietrza który idzie z tyłu kabiny ( nie wiem czy tak jest dobrze nie znalazłem żadnej fotki w necie) Kończe pisanie i daje fotki Paka nie jest przymocowana do ramy dlatego może gzieś być krzywo Model będzie stał na podstawce(makiecie) Daf jest tak mocno ubrudzony bo "akcja" będzie się działa jesienią (wzorowałe sie na fotkach brudnych Daf-ów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 4 Czerwca 2006 Share Napisano 4 Czerwca 2006 Na kolana niewierni... na kolana mówię...hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Czerwca 2006 Share Napisano 4 Czerwca 2006 Wcale nie żałuję że sprzedałem Ci ten model, bo widać ze trafił w dobre ręce Nic więcej nie pozostaje mi jak tylko pogratulować wykonania Ps. mam nadzieję że spotkamy sie na TS w Krakowie i zobaczę Dafika na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 4 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2006 Sorry Andrzej ale się nie spotkamy w Krakowie za daleko i druga rzecz to moja noga (kolano) nie pozwala mi na taki wypad. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 4 Czerwca 2006 Share Napisano 4 Czerwca 2006 Wygląda swojsko i rewelacyjnie. Kabina i tył - full wypas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 Ekstra model Wygląda jak żywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 Nie robie i nie interesuje sie cywilnymi.... ale ten model mi sie strasznie podoba Aż miło popatrzeć Świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 18 Czerwca 2006 Share Napisano 18 Czerwca 2006 Model śliczny, ale w Rzeszowie to Ty się lepiej nie pokazuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iraz Napisano 17 Lipca 2006 Share Napisano 17 Lipca 2006 JAK JUŻ PISAŁEM NA PKMC PIĘKNY POJAZD.GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_MAGNUM_MJ_ Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Ten dafik to jedno wielkie cudo zrobic to w plenerze fote to by wygladal jak real samochodzik ale co tu gadac tak tez wyglada jak prawdziwy powiedz tylko robiles to na wzor jakiegos prawdziwego z jakiejs firmy czy tak poprostu swoj pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi