piotreks_1980 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Witam szanownych kolegow Mam kilka pytanek zakupilem takie cudenko od Dragona 1/35 nr kat.6319: i chcialbym z tego zrobic naszego Rudzielca oswiecie mnie drodzy Koledzy, czy moj wybor byl trafny druga sprawa - mam zamiar zrobic z tego mala dioramke z zaloga Rudego 102. Jaki zestaw najbardziej jest odpowiedni- bo same zalogi sowieckie i niemieckie ja sobie obmyslilem zeby kupic zaloge sowiecka i przerobic. jak by ktos mial jakies materialy dotyczace umundurowania polskich pancerniakow z t-34/85, kolory farb do ich pomalowania, cechy charkterystyczne ubioru itp. to chetnie sie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 A masz skorzana kurtke dla Grigorija? I szabelke? I harmoszke dla Tomcia, rzecz jasna. Bez tego, diorama bedzie niepelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreks_1980 Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 A masz skorzana kurtke dla Grigorija? I szabelke? I harmoszke dla Tomcia, rzecz jasna. Bez tego, diorama bedzie niepelna. no no , a masz pomysl co z ta zaloga - z czego ja przerobic, jakiego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Niestety, w tej kwestii Ci nie pomoge, gdyz w pancercie nie siedze wcale. Nawet nie wiem, co jest dostepne na rynku. Jedrek swojego czasu wrzucal sporo in-boxow figurek, jesli dobrze kojarze, byly tam tez zestawy radzieckich czolgistow. Popatrz sobie w dziale pancernych in-boxow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Ktoś zajmował sie wnikliową analizą ostatniego,wystawionego na tym forum Rudego. Może pomógłby koledze, bo widać,że ma dobre podejście do tematu. Najpierw pyta,a potem robi Będę bacznie obserwował prace Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreks_1980 Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 szarika juz znalazlem z tego zestawu szukam dalej, ale z reszta zalogi bedzie trudnie bo tylko same sowieckie i niemieckie zalogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Wiesz co? Ja mysle, ze umundurowanie polskich czolgistow po '39 bylo bardzo podobne, o ile nie takie samo, jak sowieckich. Moze ewentualnie sie troche kolorami roznilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreks_1980 Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Wiesz co? Ja mysle, ze umundurowanie polskich czolgistow po '39 bylo bardzo podobne, o ile nie takie samo, jak sowieckich. Moze ewentualnie sie troche kolorami roznilo. tez mam taka nadzieje, dlatego potrzebuje wskazowek doswiadczonych kolegow pancerniakow co o tym mysla ps dobrze ze owczarki niemieckie sie wiele nie roznia zaleznie od strony konfliktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Skoro ruski dawali nam tanki to dlaczego mundurów by nie dawali... Admin EDIT: Post został przeedytowany. To nie jest miejsce na wszczynanie politycznych dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Kombinezony czołgowe napewno nasi pancerniacy mieli sowieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 No wlasnie. I helmofony tez przeciez. Wiec w zasadzie sprawe masz rozwiazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Kombinezony czołgowe napewno nasi pancerniacy mieli sowieckie Masz rację, lecz mam małe wątpliwości co do koloru tych kombinezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreks_1980 Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Kombinezony czołgowe napewno nasi pancerniacy mieli sowieckie wlasnie znalazelem cosik takiego ale cos mnie ten niebieski kombinezon nie przekonuje, szkoda ze film byl czarnobialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 cos mnie ten niebieski kombinezon nie przekonuje A wiesz, że możesz go przemalować na inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 W starej już książce "Wojsko Polskie - Barwa i Broń 1939-1945" przedstawiony jest kombinezon czołgowy w kolorze granatowym i czarny hełmofon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 W starej już książce "Wojsko Polskie - Barwa i Broń 1939-1945" przedstawiony jest kombinezon czołgowy w kolorze granatowym i czarny hełmofon. A możesz mi podać rok wydania owej książki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Rok 1984 (mój rocznik). Nie doszukuj się przekłamań, gdyż trochę trudno by mi było uwierzyć,żeby w PRL-u przekłamywano kolory czołgowych kombinezonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Rok 1984 (mój rocznik). Nie doszukuj się przekłamań, gdyż trochę trudno by mi było uwierzyć,żeby w PRL-u przekłamywano kolory czołgowych kombinezonów No tak- matulka Rasija zawsze była dobrym duchem polaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreks_1980 Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 jest tez cos takiego Tristar Zvezda ponownie MiniArt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Według mnie najbardziej nadaje się zestaw 1 lub 3 z w/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Pierwszy zestaw jest the best - od biedy można wyrzeźbić nawet Marusię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 (edytowane) No tak- matulka Rasija zawsze była dobrym duchem polaków... Słuchaj ja też za Sowietami i Rosjanami w ogóle nie przepadam, żeby nie powiedzieć dosadniej, ale kolory kombinezonów nie mają nic wspólnego z polityką. Człowieku... Z jednej strony Katyń i Bierność w czasie Powstania Warszawskiego, a z drugiej kolorystyka sprzętu. Trochę opamiętania. Edytowane 28 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Ten ostatni wydaje sie byc najfajniejszy. Nawet Grigorij ma wasik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreks_1980 Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 (edytowane) Według mnie najbardziej nadaje się zestaw 1 lub 3 z w/w. tez myslalem o jedynce, najwiekszy wybor no i Marusie mozna dorzucic ale z tymi mundurami to cos trzeba bedzie zrobic bo maja proste i krotkie kolnierzyki jak ubranka aktora Jet Li no i pagony do remontu Edytowane 28 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 No tak- matulka Rasija zawsze była dobrym duchem polaków... Słuchaj ja też za Sowietami i Rosjanami w ogóle nie przepadam, żeby nie powiedzieć dosadniej, ale kolory kombinezonów nie mają nic wspólnego z polityką. Człowieku... Z jednej strony Katyń i Bierność w czasie Powstania Warszawskiego, a z drugiej kolorystyka sprzętu. Trochę opamiętania. Chyba trochę nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, ale to nie jest wątek do kłótni więc spokój... Browar na złagodzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi