filipsg Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 Czołem, zamarzyło mi się wejście w tematykę odrzutowców w 1/72, ale już widzę że będę potrzebował dodatkowego uzbrojenia, na którym się nijak nie znam. Chciałbym poskładać Intrudera z pełnym pakietem bombek mk. 82 pod skrzydłami, ale cena za żywice Edka mnie zaskoczyła... czy są jakieś sensowne plastikowe alternatywy dla amerykańskich podwieszeń, np. zestawy Hasegawy? Pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 Bomby Mk.82 w tej skali to niestety tylko Eduard, CMK (jeszcze droższe) i Hasegawa. Eduard robi je za to naprawdę ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 16 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2020 Wierzę w jakość Eduarda, ale jak widzę, że 6 edkowych bomb kosztuje trzy dyszki, a multum hasegawowych bombek dwie, to zastanawiam się czy faktycznie warto. W końcu Intruder trochę miejsca na podwieszenia miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Różnica w jakości jest spora, ale pytanie czy warto. Sam musisz zdecydować. Edytowane 17 Stycznia 2020 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 Ten akurat zestaw Haski jest slaby - to strasznie stary wypust. Nowsze (np. smart bombs) są o niebo lepsze - korzystam z nich przy modelu F-14, który robię. Ale startu do Edka i tak nie maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi