DamianosPL Posted September 25, 2022 Share Posted September 25, 2022 2 minuty temu, cudi napisał: I super, zaczął się okres grzewczy: wszystkie hiszpany czy to ak czy vallejo zasychają na igle do tego stopnia że to nie malowanie a raczej kontrolowane obsrywanie grudkami Dałem cały miks dopalaczy czyli AFL, retarder thinner nawet do 90% i przy 50 PSI udało się te wynalazki wypierdzieć, ale więcej męki w tym niż malowania (czyszczenie igły średnio co 3 sekundy malowania)... Najchętniej spakowałbym całość i zwyczajnie wyp******** przez okno Czerwone Hataki też tak mają (tzn czy schną na igle z byle powodu)???? Bo już nie mam innego pomysłu na normalne i bezstresowe malowanie Ja normalnie maluje Hataką Red bez rozcienczania na ciscnieniu 1 bara. Bo to farba wodna w sobie już. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cudi Posted September 25, 2022 Share Posted September 25, 2022 46 minut temu, DamianosPL napisał: Ja normalnie maluje Hataką Red bez rozcienczania na ciscnieniu 1 bara. Bo to farba wodna w sobie już. Wszystkie 4 są wodne - z tym że vallejo, ak i ammo mają tak że są niesamowicie wrażliwe na zmiany pogody, temp i wilgotności otoczenia (czasem wydaje mi się że chyba też na to co sąsiadka dziś na obiad robi) i co chwilę muszę kombinować... Póki było 40 stopni latem ak i V działało świetnie - teraz mają fochy. Natomiast zamieniłem thinner od AK na zwykłą kranówę - ku mojemu zdziwieniu wydają się nie przysychać tak mocno na igle i ogólnie działają sprawniej Czyżby moje bolączki to nie sprawa dziadostwa farb a raczej lipny thinner? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts