Rekon Napisano 5 Kwietnia 2008 Napisano 5 Kwietnia 2008 Witajcie ! Startuję z relacją tego modelu z nadzieją, że przy waszej pomocy uniknę błędów które mógłbym popełnić. Na początek daję fotki wyprasek (jak ktoś chce to mogę zrobić zdjęcia kalek i owiewki). I na początek mam pytanie. Rzecz jasna, mam zamiar na początku zrobić kabinę pilotów, ale niestety nie mogę znaleźć zdjęć. Czy możecie mi jakoś w tym pomóc ? Czy to jest tablica przyrządów tego Hawka ? Cytuj
Majek Napisano 5 Kwietnia 2008 Napisano 5 Kwietnia 2008 Tak, to jest tablica przyrzadow Hawka, ale nie tgo, co Cie interesuje. Tu masz ta odpowiednia: http://www.sky-flash.com/reds1.htm Cytuj
spiton Napisano 5 Kwietnia 2008 Napisano 5 Kwietnia 2008 Musze powiedzieć Majek,że mi zaimponowałeś. A tak nawiasem mówiąc, jakie są różnice, oprócz braku Wyświetlaczo-celownika, i tego "zegara" nad kokpitem, po lewej stronie?? Cytuj
Majek Napisano 5 Kwietnia 2008 Napisano 5 Kwietnia 2008 Inna UHFka i w tych nowszych Hawkach pewnie autopilot jest z nia zintegrowany. Cytuj
erkamo Napisano 5 Kwietnia 2008 Napisano 5 Kwietnia 2008 Ciekaw jestem, czy przy tej mikroskopijnej tabliczce, uda sie Rekonowi oddac te drobne roznice? Czy to jest oryginalny Revell, czy jakis przepak? Cytuj
Rekon Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Napisano 6 Kwietnia 2008 Wczoraj zrobiłem tablicę. Na obrazku wygląda tragicznie, ale w rzeczywistości wygląda normalnie, a to dla tego że jest ona "mikroskopijna". Revell w ogóle się nie postarał. Jest ona w ogóle nie podobna do tej w rzeczywistości. Zostawię ją taką jaka jest, bo i tak jej nie będzie widać... Na tygodniu raczej nic nie zrobię bo nie mam czasu. Pozdrawiam. Cytuj
Rekon Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Napisano 6 Kwietnia 2008 dla mnie rewelacja bardzo się cieszę . Dodam że jest to moja pierwsza. W modelu Harriera hasegawy była na nią kalka. Cytuj
Lucas HS Napisano 6 Kwietnia 2008 Napisano 6 Kwietnia 2008 No super wyszło, wiem jak wyglądały moje tablice w dokładnie tym samym zestawie (żalll). Jest spox. Pozdrawiam Cytuj
erkamo Napisano 6 Kwietnia 2008 Napisano 6 Kwietnia 2008 Wczoraj zrobiłem tablicę. Pasuje tak samo dobrze do fotki z pierwszego postu jak i do zdjecia z Majkowego postu. Przy tej skali, bardzo ladne wykonanie. Cytuj
LordDisneyland Napisano 2 Maja 2008 Napisano 2 Maja 2008 Ktoś się zna na Hawkach?! mam Italeri Hawk100, w skali1/72, a wersji od groma, poradźcie, znawcy! Proszę, bo samolot z nagła wydał mi się cudnym.. Cytuj
Marek Świderski Napisano 5 Maja 2008 Napisano 5 Maja 2008 Też robię aktualnie Hawka tylko w 4ósemce od Airfix'a...... Cytuj
Rekon Napisano 21 Maja 2008 Autor Napisano 21 Maja 2008 Witajcie. Przez 2 tygodnie nie miałem dostępu do komputera dlatego też nie mogłem prowadzić relacji. Nie mogłem robić zdjęć (mam szlaban na aparat - za dużo przelotówek foce ), ledwo ubłagałem tatę na zrobienie kilku zdjęć gotowego modelu. Zdjęcia poniżej Pozdrawiam Cytuj
Lucas HS Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 O woow, nawet nie wiesz jakie postępy poczyniłeś!! Jest naprawdę dobrze, bardzo dobrze masz u mnie piwo rówieśniku (13/14 lat z tego co pamiętam) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi