toled Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Jeden z ciekawszych modeli od Italeri. Fiacik w skali 1:12, co ciekawe składanie jego jest bardzo przyjemne, nie jest to może Tamiya, ale odskakuje dość mocno o typowej jakości Italeri, którą znamy. Kolor główny to Gunze H314, dodane oświetlenie przednie, tylne, tablicy rejestracyjnej, lusterka i zegara wewnątrz. Poniżej filmik i zdjęcia. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Piękny Fiacik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Bardzo ładny model. Niestety kalkomania na szybie psuje trochę efekt, ale tego się niestety nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 10 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2020 No niestety taki urok, musiałbym wycinać po obrysie lub stworzyć na ploterze naklejki, ale wtedy mogło by być za grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo0109 Napisano 16 Sierpnia 2020 Share Napisano 16 Sierpnia 2020 W dniu 8.04.2020 o 18:01, toled napisał: Jeden z ciekawszych modeli od Italeri. Fiacik w skali 1:12, co ciekawe składanie jego jest bardzo przyjemne, nie jest to może Tamiya, ale odskakuje dość mocno o typowej jakości Italeri, którą znamy. Kolor główny to Gunze H314, dodane oświetlenie przednie, tylne, tablicy rejestracyjnej, lusterka i zegara wewnątrz. Poniżej filmik i zdjęcia. Witam przepiękna 500-tka czy możesz opisać jakie układy zastosowałeś do podświetlenia oraz jak to zrobiłeś szczególnie jak wiązki do podświetlenia tablicy Rej. przymierzam się do budowy tego fiata i chce go również podświetlić zerknij na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2020 Najprostsze diody LED 3mm + jedna dioda SMD jako podświetlenie tablicy. Do tego Arduino Nano z prostym kodem. Ten model jest wystarczająco duży na takie oświetlenie. Trzeba tylko sobie rozplanować odpowiednio otwory na diody i puszczenie okablowania. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo0109 Napisano 17 Sierpnia 2020 Share Napisano 17 Sierpnia 2020 A możesz pokazać gdzie zamówić taki zestaw na oświetlenie? nigdy nie robiłem podświetlanego modelu i czuje się zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2020 Ja zamawiałem na allegro. Diody ciepłe białe led 3mm, do tego jakieś kabelki (ja brałem z kabla internetowego tzw. skrętki). Trochę lutowania, myślenia, rozplanowania i rozrysowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo0109 Napisano 17 Sierpnia 2020 Share Napisano 17 Sierpnia 2020 Jak będę na etapie budowy mogę liczyć na Twoja pomoc jeżeli chodzi o rozrysowanie tego schematu połączeń elektryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2020 Akurat w takich sprawach jestem staromodny - stawiam na samodzielność, a nie kopiowanie innych lub dawanie im wszystkiego na tacy. Jeżeli nigdy nie podświetlałeś modelu polecam poczytać o połączeniach szeregowych/równoległych rezystencji diód led, arduino nano etc. Jeżeli uważasz, że to Cię przerośnie - odpuść oświetlenie i złóż tylko model najlepiej jak potrafisz, a oświetlenie poćwicz na czymś tańszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 17 Sierpnia 2020 Share Napisano 17 Sierpnia 2020 co prawda nie moja skala - ale wygląda zaraźliwie - no cóż gratuluje udanego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo0109 Napisano 17 Sierpnia 2020 Share Napisano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja nigdy nie odpuszczam dam sobie radę dzieki Nie chce kopiować Twojej pracy ale ok. 6 godzin temu, toled napisał: Akurat w takich sprawach jestem staromodny - stawiam na samodzielność, a nie kopiowanie innych lub dawanie im wszystkiego na tacy. Jeżeli nigdy nie podświetlałeś modelu polecam poczytać o połączeniach szeregowych/równoległych rezystencji diód led, arduino nano etc. Jeżeli uważasz, że to Cię przerośnie - odpuść oświetlenie i złóż tylko model najlepiej jak potrafisz, a oświetlenie poćwicz na czymś tańszym Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez Pablo0109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikka208 Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 (edytowane) Witam, Wiesz lub pamiętasz, gdzie umieściłeś Arduino (ja posiadam model 33 BLE) w tym modelu ? Mam z tym problem bo postanowiłem zamontować oświetlenie w moim 500, wszędzie jest mało miejsca. z góry dziękuję za odpowiedź, Pozdrawiam ! W dniu 17.08.2020 o 10:12, toled napisał: Najprostsze diody LED 3mm + jedna dioda SMD jako podświetlenie tablicy. Do tego Arduino Nano z prostym kodem. Ten model jest wystarczająco duży na takie oświetlenie. Trzeba tylko sobie rozplanować odpowiednio otwory na diody i puszczenie okablowania. Powodzenia. Edytowane 27 Lutego 2021 przez mikka208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Lutego 2021 Autor Share Napisano 27 Lutego 2021 2 godziny temu, mikka208 napisał: Witam, Wiesz lub pamiętasz, gdzie umieściłeś Arduino (ja posiadam model 33 BLE) w tym modelu ? Mam z tym problem bo postanowiłem zamontować oświetlenie w moim 500, wszędzie jest mało miejsca. z góry dziękuję za odpowiedź, Pozdrawiam ! Arduino u mnie zamontowane jest przed tylną osią, wchodzi dość ciężko, ale nic nie trzeba ciąć, bo tam jest taka wnęka. Kabli zbytnio pochowanych nie mam bo mi się nie chciało, a ich nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikka208 Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Mam pytanie dotyczące części 59F, a dokładniej chodzi o to że u mnie najprawdopodobniej ta część latała luźno w pudełku. i Mam pytanie jak składałeś to czy miałeś tą część identyczną jak w instrukcji, czy podobną do mojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Marca 2021 Autor Share Napisano 15 Marca 2021 Miałem taką jak w instrukcji, chociaż ta Twoja też może działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi