Testament68 Posted April 14, 2020 Share Posted April 14, 2020 Hej! Musiałem w końcu zrobić ten pierwszy krok. Nie warto kisić się we własnym sosie. To pierwsza diorama wykonana w moim życiu. Dlaczego pustynna? Bo wydawało mi się, że na początek będzie łatwiej. Sd.Kfz. 223 Tamiya (35113) Sd.Kfz. 250/3 Tamiya (35268) Panzerkampfwagen II Ausf.F Tamiya (35009) Farby: Humbrol Daodatki: Aber, Eduard, RB-Model Imitacje roślin: glony Morza Egejskiego, Morza Śródziemnego Reszty można się domyślić o ile dobrze będzie widać. Czas wykonania: praktycznie około 11 miesięcy ( 3 lata . Mam czas tylko zimą). Komentarze mile widziane. Ciekawe czy fachowcy od razu wychwycą błędy, których jestem świadomy ale nie ma już szans na poprawę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 Jak na pierwszą dioramkę to naprawdę super Ci wyszło Ale przyczepię się do ogólnej merytoryki : 1) wg mnie jest za dużo elementów biorąc pod uwagę gabaryty podstawki (przynajmniej jeden pojazd bym usunął). 2) figurki piechurów sugerują akcję bojową w bliskim kontakcie co w połączeniu z wozem dowódczym i czołgistą na luzie lustrującym przedpole nijak nie współgra. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Testament68 Posted April 16, 2020 Author Share Posted April 16, 2020 Tak, to prawda. Jest tłoczno. Modeli do zrobienia mam jeszcze sporo, dlatego muszę je wszystkie jakoś zmieścić w gablotce. Miejsca bardzo mało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted April 16, 2020 Share Posted April 16, 2020 to absolutnie nie była krytyka - takie tylko luźne uwagi z punktu widzenia obserwatora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 Tak.zdecydowanie za ciasno. Tyle samo miejsca by wyszło gdybyś dał każdemu oddzielna równie ciasna gablotę. Ftemat fajny i dlatego plus że to nie kolejny pz... Tylko jakaś koncepcja była:) no i tabliczkę bym zmienił na czarną i dał tytul jakiś;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 dla mnie naprawdę super. ale jednak trochę ciasno i figurki no właśnie... nie współgrają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts