cimek Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Su-15TM w wykonaniu Trumpetera, skala 1:72: Pudełko: Ramki - delikatne, wgłębne linie podziału, "nity" w postaci dziur. Pólmatowe tworzywo, czyste wypraski bez nadlewek: Ramki opakowane w osobne woreczki. Kalkomania i fragmenty instrukcji: Czytelna instrukcja, ładne kalkomanie. Zgrubna przymiarka do planów z Monografii Lotniczych AJ Press: - skrzydło leży niemal idealnie - usterzenie pionowe i poziome - jw. - długośc i kształt kadłuba z osłoną stacji i dyszą wylotową - ok. Nie zgadzają się panele za osłoną radaru. Więcej na razie nie sprawdzałem. Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Zawsze mi sie ten samolot podobal... taki tajemniczy byl. Ile Cie model kosztowal ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Ciekawy jestem jak zostanie oceniony. W jednej z ocen sklepu z Holandii wyczytalem, ze owszem model jest ladny, ale mniej odpowiada rzeczywistosci niz starsze produkty A-Model i...VES (czy jakos tak?). Tu kosztuje ok. 15-16 Euro. Samolot nalezy do moich ulubiencow, moze dlatego, ze tak niewiele bylo o nim informacji kiedy naprawde interesowalem sie lotnictwem. Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cimek Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Model kosztował około ~55 PLN + koszty przesyłki przez ocean ~30 PLN. Zgrubnie przymierzyłem do planów z PKL - kadłub leży dośc ładnie, skrzydło idealnie. Nie do końca zgadzają się na pewno panele zaraz za stacją radiolokacyjną. Jak dla mnie wygląda przed sklejeniem w miarę ok I jeszcze jedno - w pudełku NIE ma kalkomanii/malowania dla Su 15TM który zestrzelił koreańskiego Boeinga 747. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Zgrubnie przymierzyłem do planów z PKL - kadłub leży dośc ładnie, skrzydło idealnie. Nie do końca zgadzają się na pewno panele zaraz za stacją radiolokacyjną. Jak dla mnie wygląda przed sklejeniem w miarę ok No coz, czyli kandydat do zakupu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Model kosztował około ~55 PLN + koszty przesyłki przez ocean ~30 PLN. - dzieki I jeszcze jedno - w pudełku NIE ma kalkomanii/malowania dla Su 15TM który zestrzelił koreańskiego Boeinga 747. - faktycznie brak "czerwonej 17" to spora lipa. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cimek Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2008 - faktycznie brak "czerwonej 17" to spora lipa. Neutral No niestety. Z drugiej strony kamuflaż wygląda bardzo ciekawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Naturalnie chodzilo mi o "lipe" w znaczeniu "in-box'owym" - jak ktos bardzo bedzie chcial to sobie taka "17" zrobi. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 MARTOLA oferuje za 68,20 zł. Krystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam. Jakiś czas temu kupiłem su-15 w 1/72 firmy Gran. Linie wklęsłe, nity wypukłe. Z wyposażenia kabiny tylko fotel ale za to fajnie zrobiony. Owiewka dwuczęściowa (moja ma otwór w części przezroczystej 1x2mm!!!), kalki z czerwoną 17-stką. Nie ma się co czaić, trzeba kupić trumpetera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Odgrzewam temat bo z ostatniej dyskusji na jednym z niemieckich forow wynika, ze Su-15 Trumpetera to katastrofa! 2 cm za dlugi! A-Model to przy nim niemalze wzor. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Ja mam w "poczekalni" Su-15TM Trumpka w 4ósemce, z żywiczną kabina NeOmegi i blachami Part'a. Faktycznie przykładając do planów model różni się kilkoma detalami ale po sklejeniu chyba nie będzie tego zbytnio widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Jak leży w planach to nie wiem, oglądałem w sklepie tego trumpka i ślina mi ciekła ale cena 70 zł na razie mnie wyhamowała. Wróciłem do domu i po analizie wyprasek mojego Gran/A-Model stwierdziłem że coś z niego da się wystrugać. Kabinę trzeba robić całą od podstaw bo blaszek do tego modelu brak, jest tylko fotel o dziwo dość fajnie odlany. Jak zrobię zdjęcia to wrzucę in-boxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 W 1:48 calkiem mozliwe, ze jest niezly. Ten w 1:72 lezy nawet niezle w planach z Monografii Lotniczych, ktore z kolei sa podobno przewymiarowane, tzn. za duze. A-Model pasuje do planow ze Zlinka zupelnie dobrze. Roznica w dlugosci Su-15 z ML i Zlinka to 28,5cm-27,3cm= 1,2cm Pomiar miedzy koncowka statecznika pionowego i koncowka oslony radaru (bez sondy). Komu wierzyc Oba rysunki, podobno, sa tego samego autora Oczywiscie mozna to olac i powiedziec, ze albo Trumpeter albo A-Model nie sa, tak do konca, w 1:72 Dobrze by bylo wiedziec jednak, ktory to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 W poznańskiej Panterze Trumpek jest za 79 zł. Ja jeszcze poczekam sobie aż pokaże się w LuckyModelu. Ostatnio kupiłem u nich F-16 z Academy za 32 zł. Modele Trumpkowe np Ił-28 albo An-2 kosztują 11 zł. Mały edit: Na Hobbyeasy Trumpkowy Su-15 kosztuje 39 PLN + 26 wysyłka. Chyba jeszcze poczekam aż będą mieli w Lucky`m, koszty wysyłki mniejsze i same modele też w niższych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi