SławekK Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Witam! Minął tydzień to czas na kolejny model :). Znów rok 2018, znów IBG, tym razem to Type 89 KOU (nr 72040) uzupełniony blachami Parta. Kilka zdjęć z budowy: Figurki to żywiczny zestaw z firmy Germania - moim zdaniem najlepsi japońscy "pancerniacy" w '72 - no może dwóch z nich to raczej piechurzy, ale w sumie to dla tych figurek skleiłem ten czołg. Niestety ten którego jest "pół" nie zmieścił się do włazu i czeka na inny czołg :). Po wielu trudach związanych z maskowaniem i malowaniem czołg wyglądał tak: W całości na małej podstawce wygląda to następująco: Na koniec zdjęcie "z epoki" . Generalnie model polecam, zwłaszcza z blachami Parta ładnie się prezentuje. Pojazd miał mieć kilka lat służy w dżungli za sobą... ale pewnie sami stwierdzicie, że przesadziłem z odpryskami :). Nad malowaniem figurek nadal pracuję - mam nadzieje, że kolejne dwa lata doświadczeń pomogło... Model był na kilku konkursach, ale furory nie zrobił. Zachęcam do wyrażania opinii :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Sam model bardzo fajny - nie sądziłem, że blaszka Parta dodaje aż tyle elementów Jakimi farbami malowany? Model widziałem na żywo na kilku konkursach - miałem wrażenie, że podstawkę i figurki tworzyła zupełnie inna osoba^^ Nie podobały mi się kolory trawki i podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 27 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2020 Teren miał ukazywać tropikalną roślinność, a nad figurkami pracuję... tyle że ćwiczenia wymagają "ofiar" :). Nie robię innych modeli, niż na podstawce i z figurkami... więc są takie "od innych osób", ale może z czasem dojdę do wprawy :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi