SławekK Napisano 25 Kwietnia 2020 Napisano 25 Kwietnia 2020 Witam! Minął tydzień to czas na kolejny model :). Znów rok 2018, znów IBG, tym razem to Type 89 KOU (nr 72040) uzupełniony blachami Parta. Kilka zdjęć z budowy: Figurki to żywiczny zestaw z firmy Germania - moim zdaniem najlepsi japońscy "pancerniacy" w '72 - no może dwóch z nich to raczej piechurzy, ale w sumie to dla tych figurek skleiłem ten czołg. Niestety ten którego jest "pół" nie zmieścił się do włazu i czeka na inny czołg :). Po wielu trudach związanych z maskowaniem i malowaniem czołg wyglądał tak: W całości na małej podstawce wygląda to następująco: Na koniec zdjęcie "z epoki" . Generalnie model polecam, zwłaszcza z blachami Parta ładnie się prezentuje. Pojazd miał mieć kilka lat służy w dżungli za sobą... ale pewnie sami stwierdzicie, że przesadziłem z odpryskami :). Nad malowaniem figurek nadal pracuję - mam nadzieje, że kolejne dwa lata doświadczeń pomogło... Model był na kilku konkursach, ale furory nie zrobił. Zachęcam do wyrażania opinii :). 2 Cytuj
Adamerio Napisano 25 Kwietnia 2020 Napisano 25 Kwietnia 2020 Sam model bardzo fajny - nie sądziłem, że blaszka Parta dodaje aż tyle elementów Jakimi farbami malowany? Model widziałem na żywo na kilku konkursach - miałem wrażenie, że podstawkę i figurki tworzyła zupełnie inna osoba^^ Nie podobały mi się kolory trawki i podłoża. Cytuj
SławekK Napisano 27 Kwietnia 2020 Autor Napisano 27 Kwietnia 2020 Teren miał ukazywać tropikalną roślinność, a nad figurkami pracuję... tyle że ćwiczenia wymagają "ofiar" :). Nie robię innych modeli, niż na podstawce i z figurkami... więc są takie "od innych osób", ale może z czasem dojdę do wprawy :). 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi