hampel08 Napisano 9 Maja 2020 Autor Napisano 9 Maja 2020 12 godzin temu, M.A.V. napisał: Fajna struktura wyszła - tak trochę jak mózg To samo stwierdziła moja żona Jeszcze ten mokry wash - tak jakby świeżo wyjęty z czaszki Godzinę temu, kryspacz napisał: Jedna uwaga do figurek: Na wczesny Herrick możesz pozwolić sobie jeszcze faktycznie na mix oporządzenia w desert DPM (identycznym jak mundury) i klasycznym DPM, ale u Ciebie wygląda na nieokreślony jednobarwny brąz? Robiłem tą ekipę prosto z pudła od Airfixa i malowałem tak jak w instrukcji. Jak widać niestety niezgodne z rzeczywistością... Spróbuję to poprawić, dzięki za uwagę! 1 Cytuj
hampel08 Napisano 10 Maja 2020 Autor Napisano 10 Maja 2020 Ostatnia warstwa piachu poszła + kamienie i wikol rozrobiony z wodą 1:1. Po wyschnięciu malowanie Dark Sandem, doklejenie krzaczków i chyba finito Cytuj
mandrivecs Napisano 10 Maja 2020 Napisano 10 Maja 2020 Na tym etapie dla mnie jest ok. Naprawdę dobra robota. 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 10 Maja 2020 Napisano 10 Maja 2020 (edytowane) W dniu 29.04.2020 o 20:27, hampel08 napisał: jak będziesz kładł kolor to pamiętaj żeby brzeg śladów po quadach pociągnąć ciemniej (wzmacniając efekt zagłębienia) - na tej fotce wyżej dobrze widać co mam na myśli Edytowane 10 Maja 2020 przez M.A.V. 1 Cytuj
hampel08 Napisano 11 Maja 2020 Autor Napisano 11 Maja 2020 (edytowane) @mandrivecs dzięki! @M.A.V. planuje wash akrylowy zrobić z tej hataki co malowałem skały, powinno być ok wleci w zagłębienia i powinien zrobić odpowiedni efekt głębi EDIT: Pierwsza warstwa poszła. Lekcja na przyszłość - jak kładziecie warstwę piasku od szynszyli grubszą niż 2 mm, to przed malowaniem warto położyć podkład/zagruntować (przy aero pewnie nie) przy pędzlu wpija farbę jak szalony Edytowane 11 Maja 2020 przez hampel08 1 Cytuj
hampel08 Napisano 8 Czerwca 2020 Autor Napisano 8 Czerwca 2020 Diorama zakończona, galeria dostępna tutaj: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi