hampel08 Napisano 9 Maja 2020 Autor Share Napisano 9 Maja 2020 12 godzin temu, M.A.V. napisał: Fajna struktura wyszła - tak trochę jak mózg To samo stwierdziła moja żona Jeszcze ten mokry wash - tak jakby świeżo wyjęty z czaszki Godzinę temu, kryspacz napisał: Jedna uwaga do figurek: Na wczesny Herrick możesz pozwolić sobie jeszcze faktycznie na mix oporządzenia w desert DPM (identycznym jak mundury) i klasycznym DPM, ale u Ciebie wygląda na nieokreślony jednobarwny brąz? Robiłem tą ekipę prosto z pudła od Airfixa i malowałem tak jak w instrukcji. Jak widać niestety niezgodne z rzeczywistością... Spróbuję to poprawić, dzięki za uwagę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 10 Maja 2020 Autor Share Napisano 10 Maja 2020 Ostatnia warstwa piachu poszła + kamienie i wikol rozrobiony z wodą 1:1. Po wyschnięciu malowanie Dark Sandem, doklejenie krzaczków i chyba finito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Na tym etapie dla mnie jest ok. Naprawdę dobra robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 (edytowane) W dniu 29.04.2020 o 20:27, hampel08 napisał: jak będziesz kładł kolor to pamiętaj żeby brzeg śladów po quadach pociągnąć ciemniej (wzmacniając efekt zagłębienia) - na tej fotce wyżej dobrze widać co mam na myśli Edytowane 10 Maja 2020 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 (edytowane) @mandrivecs dzięki! @M.A.V. planuje wash akrylowy zrobić z tej hataki co malowałem skały, powinno być ok wleci w zagłębienia i powinien zrobić odpowiedni efekt głębi EDIT: Pierwsza warstwa poszła. Lekcja na przyszłość - jak kładziecie warstwę piasku od szynszyli grubszą niż 2 mm, to przed malowaniem warto położyć podkład/zagruntować (przy aero pewnie nie) przy pędzlu wpija farbę jak szalony Edytowane 11 Maja 2020 przez hampel08 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 8 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2020 Diorama zakończona, galeria dostępna tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi