Slawulo Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 Witam Wszystkich Jestem tutaj nowy i chciałbym przedstawić swój pierwszy czołg, malowany był jeszcze pędzelkiem ( nowy kompresor czeka już w pudełku), bardzo proszę o uwagi, co zrobiłem nie tak, czego za dużo, a czego za mało Wiem, na pewno tam brakuje trochę dokładności jak teraz patrzę. Wzorowałem się na technikach, które oglądałem n YT i nie wiem czy nie za dużo ich zastosowałem na jednym modelu . Chciałbym zacząć przygodę z modelarstwem, a od kogo się uczyć jak nie od najlepszych. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 Całkiem fajny model wyszedł jak na pierwszy raz (w co nie wierzę, bo widać praktykę :) ) Osobiście nie gustuję w takich utytłanych i zardzewiałych co nie zmienia faktu, że mi się podoba. Zapomniałeś o szkłach peryskopów. Skąd to malowanie ? Korea ? Będzie winetka czy inna diorama do kompletu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1944 Napisano 2 Maja 2020 Share Napisano 2 Maja 2020 Ładny, ładny, mocno zdezelowany widzę że rdzy nie żałowałeś sam jestem początkującym i na pierwszym modelu rdzy nakładałem ile wlazło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawulo Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 9 godzin temu, chorąży napisał: Całkiem fajny model wyszedł jak na pierwszy raz (w co nie wierzę, bo widać praktykę ) Osobiście nie gustuję w takich utytłanych i zardzewiałych co nie zmienia faktu, że mi się podoba. Zapomniałeś o szkłach peryskopów. Skąd to malowanie ? Korea ? Będzie winetka czy inna diorama do kompletu ? Witam Dziękuję za opinię. Naprawdę to mój pierwszy model, ( nie licząc, jak za dzieciaka skleiłem kilka samolotów, nie wiedząc nawet o malowaniu, tylko kalkomania na plastik i gotowe ). Naoglądałem się filmików na YT i robiłem próby i tak właśnie wyszedł, także malowanie to taki trochę freestyle. Kolor peryskopów zauważyłem na filmach po zakończeniu budowy, ale i tak nie mam takiego koloru farbki. Na pewno poprawię. Myślę, że aby zrobić dioramę brakuje mi doświadczenia. Mam już skończonego Shermana, również go wrzucę, niestety wyszedł podobnie :), trzeci będzie mniej zdezelowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawulo Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 33 minuty temu, Puma1944 napisał: Ładny, ładny, mocno zdezelowany widzę że rdzy nie żałowałeś sam jestem początkującym i na pierwszym modelu rdzy nakładałem ile wlazło Dziękuję za opinię. Masz racje, jako nowicjusz , malowałem, dokładałem , jeszcze to jeszcze tamto i wyszedł jak staroć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Maja 2020 Share Napisano 2 Maja 2020 Slawulo - witamy na forum Te "stare tamki" są bardzo dobre do nauki bo w miarę tanie i prosto się składają. Jak na początek całkiem niezły czołg, malowanie też całkiem niezłe. Sprawdzaj tylko przed malowaniem czy wszystko dobrze spasowane bo mam wrażenie że widzę kilka szpar, które trzeba było ogarnąć przed malowaniem. Co następne będziesz lepił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawulo Napisano 3 Maja 2020 Autor Share Napisano 3 Maja 2020 Slawulo - witamy na forum Te "stare tamki" są bardzo dobre do nauki bo w miarę tanie i prosto się składają. Jak na początek całkiem niezły czołg, malowanie też całkiem niezłe. Sprawdzaj tylko przed malowaniem czy wszystko dobrze spasowane bo mam wrażenie że widzę kilka szpar, które trzeba było ogarnąć przed malowaniem. Co następne będziesz lepił? Cześć M.A.V. Możliwe, że czegoś nie zauważyłem, ale tak jak pisałem to pierwszy model i zwrócę na to uwagę. Jako drugi na warsztat poszedł Sherman również Tamiya. Malowany pożyczonym aerografem, już prawie skończony, ale zauważyłem puste miejsca w okolicach kół tam gdzie kładłem pigment. Poprawie i wrzucę fotki. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi