Keisyzrk Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 Witam przy kolejnym moim modelu robionym na kolanie i stoliku kawowym. Model waloryzowany blachami Aber, konwersacją od Haulera, linką Eureka, lufa RB, pakunki to jakieś resztki żywiczne, wypraski Tamiya oraz rzeźbione z masy Tamiya quick type. Ogólnie z modelu jestem średnio zadowolony trochę niedopatrzeń i pomyłek wpadło i non stop coś albo urwałem albo zgiąłem. Miało być super wyszło jak zwykle Dorabiam małą podstawkę do niego, skończę to wstawię zdjęcia zaktualizowane z już przykręconym kadłubem bo do zdjęć się lekko bydlak przechylił. Chyba sobie jakiegoś ruska skleję bo mam dosyć Tamiyowkich wózków od shermana. Zapraszam do oglądania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 Jak bardzo wzorowałeś się na dostępnych zdjęciach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 7 Maja 2020 Autor Share Napisano 7 Maja 2020 Godzinę temu, martinello napisał: Jak bardzo wzorowałeś się na dostępnych zdjęciach ? Widziałem 2 zdjęcia od tyłu, są dostępne po wpisaniu w gooogle. Jak bardzo? Dosć luźno. Na tyle, że nie chciało mi sie rozwalać żywicy i poprawiac kazdego zęba, górna klapa wg. mnie Hauler zrobił źle więc zrobiłem z blaszki po piwie. Choć teraz po wklejeniu karabinów i dachu sam, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 Zapowiadana podstawka w formacie pocztówkowym. Płytka poliestrowa z plasteliną, ziemią i trawa przyklejoną na żywicę akrylową bo wikolu czy innego kleju nie miałem pod ręką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 Bardzo ładny maluch Te wszystkie fanty to jakiś BlackDog ? Mam jeszcze pytanie o antenkę - z czego robiłeś bo fajnie wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 6 minut temu, M.A.V. napisał: Bardzo ładny maluch Te wszystkie fanty to jakiś BlackDog ? Mam jeszcze pytanie o antenkę - z czego robiłeś bo fajnie wyszła Dzięki. Na wieży jeden pakunek do black dog a dwa to Tamiya z przeróbką. Reszta to rzeźba w masie epoksydowej Tamiya quick type. Antena to drut mosiężny 0.2mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 18 Maja 2020 Share Napisano 18 Maja 2020 Świetny model. Bardzo mi się podoba. Te zapasowe ogniwa gąsienic to skąd masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 18 Maja 2020 Autor Share Napisano 18 Maja 2020 8 godzin temu, Markuz napisał: Świetny model. Bardzo mi się podoba. Te zapasowe ogniwa gąsienic to skąd masz? Dzięki. Zestaw od Hauler'a. http://www.hauler.cz/e-shop/1-48-afv-photoetched-parts-8/m10-td-gdynia-i-conversion-set-282 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi