Grzego Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Przepraszam, za kolejne pytanie z tej serii, ale już niedługi się obkupię, więc przestanę zawracać głowę A więc, z punktu widzenia kogoś, kto nie zamierza nic przerabiać, dokupować itp., który model będzie lepszy pod względem detali, ale i pod względem przyjemności klejenia? Czy przy tej cenie (40-50) to nie ma znaczenia. Z tego, co wiem, to nie są to te same kity. Kupiłem już kilka śmigłowców Zvezdy, nie sklejałem jeszcze żadnego, ale na wypraskach części wyglądają bardzo spoko jak dla mnie, w szczególności Mi-24V. HB jeszcze nic nie kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 HB bez wątpienia lepszy, chociaż idealny nie jest. Ze Zvezdą bardzo różnie bywa - nowe modele (na przykład właśnie ten Mi-24 czy Mi-26) są bardzo fajne, starsze są przeciętne lub bardzo słabe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 14 godzin temu, Matys napisał: HB bez wątpienia lepszy, chociaż idealny nie jest. Ze Zvezdą bardzo różnie bywa - nowe modele (na przykład właśnie ten Mi-24 czy Mi-26) są bardzo fajne, starsze są przeciętne lub bardzo słabe. Nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzisz... pokaż swojego sklejonego Ka -50 to zobaczymy Jak dla mnie, Zvezda jest lepsza i ma lepszy detal (mam oba modele) zvezde możesz sobie zobaczyć u mnie w warsztatach i galerii w portfolio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Ka-50 HB składałem lata temu za dzieciaka, w momencie jak był to nowy model. Pamiętam, że składał się naprawdę przyzwoicie i że miał całkiem niezły detal, jest też zwyczajnie nowszy. Przyznam, że Zvezdy w rękach nie miałem, ale ich modele z tego okresu (1997) raczej nigdy nie były uważane za dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 No widzisz... a ja mam obydwa i Zvezde, uważam za bardziej merytoryczna i lepiej zdetalowaną. Może i jest starsza, ale uważam że lepszego Ka-50 nie znajdziesz. Nawet ARC model to tylko HB z dodatkami, za to za kosmiczną cenę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 No Ark Model nie jest czymś na co bym wydał pieniądze, których oni chcą. I w sumie dotyczy to wszystkich śmigłowców, które oferują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 3 minuty temu, Matys napisał: No Ark Model nie jest czymś na co bym wydał pieniądze, których oni chcą. I w sumie dotyczy to wszystkich śmigłowców, które oferują. Wszystkie ich modele to przepaki HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 (edytowane) Dokładnie o tym mówię. HB plus kawałek żywicy i trzykrotna przebitka na cenie. Edytowane 10 Maja 2020 przez Matys 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Ale polski model maker podobnie. Mi-2 z HB plus ich kalki plus naszywka za 99pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 4 godziny temu, bart207skw napisał: Ale polski model maker podobnie. Mi-2 z HB plus ich kalki plus naszywka za 99pln. Bo tam masz całą publikację (autorską) na temat mi 2 w naszym wojsku razem z całą gamą kalkomanii do 1/72 i 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 A tak się podłączając. Ka-52 ze Zvezdy da się zrobić sensownego? Szczególnie którąś z łaciatych wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Godzinę temu, Matys napisał: A tak się podłączając. Ka-52 ze Zvezdy da się zrobić sensownego? Szczególnie którąś z łaciatych wersji? Tutaj pomogą kalki Begemot. Jest cały zestaw do mi-28 i ka-50/52. Cena około 50pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 1 godzinę temu, Mitrandir napisał: Bo tam masz całą publikację (autorską) na temat mi 2 w naszym wojsku razem z całą gamą kalkomanii do 1/72 i 1/48 Publikacje z kalkami kupiłem za 99pln. A model ma tylko kalki do tej wersji z tym rzymianinem i też kosztuje 99pln o ile jeszcze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 (edytowane) 14 godzin temu, bart207skw napisał: Tutaj pomogą kalki Begemot. Jest cały zestaw do mi-28 i ka-50/52. Cena około 50pln. Problem kalek to nie problem, pytam raczej o poprawność, składalność i ogólną jakość zestawu Zvezdy Ka-52. W sensie czy złożenie tego zestawu bez olbrzymiego nakładu pracy dodatkowej pozwala na wykonanie w miarę poprawnego modelu. W szczególności w odniesieniu do łaciatych wersji śmigłowca - bo rozumiem, że one się między sobą trochę różnią. Edytowane 11 Maja 2020 przez Matys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi