persyMG Napisano 1 Czerwca 2020 Share Napisano 1 Czerwca 2020 (edytowane) Mark IV Male czyli mastodont na spacerze z przeszkodami Robiony praktycznie w całości "z pudła". Oryginalny pojazd istniejący do dziś jako muzealny, ale nie przywiązywałem się szczególnie do ścisłego odwzorowania historycznego. Farby w większości Ammo MIG + gdzieniegdzie Model Master, pigmenty Ammo i Vallejo Stopień zadowolenia z końcowego rezultatu - średnio na +. Edytowane 1 Czerwca 2020 przez persyMG 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Czerwca 2020 Share Napisano 1 Czerwca 2020 mam pytanie o drut - to jest ten z Abera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persyMG Napisano 2 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2020 Tak, drut Aber 35A013. Powiedzmy, że jego realizm jest średni. Teraz, gdy popatrzyłem na zdjęcia to doszedłem do wniosku, że może trzeba było trochę powyginać "kolce" na różne strony? Początkowo kupiłem drut jakiejś węgierskiej firmy, który chyba wyglądałby nieco lepiej, ale jak zacząłem liczyć ile tego potrzebuję to wyszło, że mam go zdecydowanie za mało. Widziałem też w necie różne tutoriale jak założyć fabrykę własnego drutu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Czerwca 2020 Share Napisano 2 Czerwca 2020 Może realizm średnie ale wygląda całkiem fajnie. Ja bym raczej nie kombinował bo to delikatna materia i łatwo zniszczyć. Pytałem o producenta bo dobrze go tu widać, zamierzam zakupić jakiegoś druta, a te fotki "sklepowe" zestawów są kiepskie (często robione przez folie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Czerwca 2020 Share Napisano 2 Czerwca 2020 Straszne brzydactwo z tego czolgu, ale jako modelik w tym wykonaniu moze, a nawet powinien sie podobac, do tego podstawka daje sporo klimatu. Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi