kowal76 Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Zabrałem się za Iła 14 firmy BiG Model. Jest to przepak modelu Eastern Express. Samolocik w tym przypadku będzie posiadał ślady eksploatacji ponieważ robię go dla siebie na półkę. Na chwilę obecną powycianałem drobne części i przygotowałem pod malowanie. Patrząc na otwory okienne i same okna stwierdziłem, że okna zrobię z kalek lub pomaluję. Niestety w zestawie nie ma kalek z okienkami :(.. W otwory na okna wkleiłem od spodu zestawowe szkiełka i zalałem od zewnątrz klejem CA, a następnie wszystko zeszlifowałem. Wolę CA niż szpachlę ponieważ się nie zapada. Model jednak będzie wymagał sporo szpachlowania i szlifowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Wprawdzie stare śmiglaki to nie moja bajka ale twoje zmagania będę śledził. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2020 Kadłub poszpachlowany klejem CA. Na spodzie nie trzeba było szpachlować po całości. Skrzydła sklejone i czekają na obróbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2020 Szlifowanie kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2020 Tupolew czeka na brakujące kalki, więc zająłem się Iłkiem. Na razie szlifuję kadłub i skrzydła. Po papierze 500 przyszedł czas na 800. Wszystko szpachlowałem klejem CA, więc trochę dłużej się schodzi z szlifowaniem. Przymierzyłem też kadłub ze skrzydłami i nie wygląda to aż tak źle :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 Widzę, że spasowanie w tym modelu tylko z grubsza jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2020 Niestety modele EE tak mają :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2020 Co do samego modelu, to kadłub i skrzydła już przygotowane do odtwarzania zatartych lini. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi