kowal76 Napisano 6 Czerwca 2020 Napisano 6 Czerwca 2020 Zabrałem się za Iła 14 firmy BiG Model. Jest to przepak modelu Eastern Express. Samolocik w tym przypadku będzie posiadał ślady eksploatacji ponieważ robię go dla siebie na półkę. Na chwilę obecną powycianałem drobne części i przygotowałem pod malowanie. Patrząc na otwory okienne i same okna stwierdziłem, że okna zrobię z kalek lub pomaluję. Niestety w zestawie nie ma kalek z okienkami :(.. W otwory na okna wkleiłem od spodu zestawowe szkiełka i zalałem od zewnątrz klejem CA, a następnie wszystko zeszlifowałem. Wolę CA niż szpachlę ponieważ się nie zapada. Model jednak będzie wymagał sporo szpachlowania i szlifowania. Cytuj
milczacy Napisano 6 Czerwca 2020 Napisano 6 Czerwca 2020 Wprawdzie stare śmiglaki to nie moja bajka ale twoje zmagania będę śledził. Powodzenia 1 Cytuj
kowal76 Napisano 7 Czerwca 2020 Autor Napisano 7 Czerwca 2020 Kadłub poszpachlowany klejem CA. Na spodzie nie trzeba było szpachlować po całości. Skrzydła sklejone i czekają na obróbkę. Cytuj
kowal76 Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Napisano 13 Czerwca 2020 Tupolew czeka na brakujące kalki, więc zająłem się Iłkiem. Na razie szlifuję kadłub i skrzydła. Po papierze 500 przyszedł czas na 800. Wszystko szpachlowałem klejem CA, więc trochę dłużej się schodzi z szlifowaniem. Przymierzyłem też kadłub ze skrzydłami i nie wygląda to aż tak źle :). Cytuj
mig Napisano 14 Czerwca 2020 Napisano 14 Czerwca 2020 Widzę, że spasowanie w tym modelu tylko z grubsza jest. Cytuj
kowal76 Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Napisano 14 Czerwca 2020 Niestety modele EE tak mają :). Cytuj
kowal76 Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Napisano 14 Czerwca 2020 Co do samego modelu, to kadłub i skrzydła już przygotowane do odtwarzania zatartych lini. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi