dedrey Napisano 14 Czerwca 2020 Napisano 14 Czerwca 2020 Czym różniły sie te maszyny? bo tak pacze i pacze i nie widze różnić Cytuj
myszaty Napisano 14 Czerwca 2020 Napisano 14 Czerwca 2020 wg. wiki: EIII miał większą powierzchnię skrzydeł i powiększony zbiornik paliwa. Cytuj
dedrey Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Myślałem, że skrzydła są wspólne dla EII-EIV Własnie dokopałem się do ..hmm może nie jest to dokumentacja techniczna ale.... Porównałem wingnutsy i ..wydaje się że są:) Różnice w silnikach kadłubie i całej reszcie blach rurek, skrzydełka chyba są takie same. Zdam się na wingnutsów....i ściągnę od nich..co by w 72 zrobić. Airfix EII, E III, Eduard EIII, E IV, kusi mnie pfalz II -IV ale ICM to g....o . Ciekawe jak Pfalz E I AZmodel wyglada 1 Edytowane 14 Czerwca 2020 przez dedrey Cytuj
Qz9 Napisano 15 Czerwca 2020 Napisano 15 Czerwca 2020 W windsocku dwutomowym do eindeckerów jest to ładnie napisane: nie da się ich odróznić zewnętrznie, bo różnice były wewnętrzne i nie do końca wiadomo jakie poza (prawdopodobnie) większym zbiornikiem paliwa w E.III I tylko po numerze seryjnym można przyporządkować do określonego typu, a oznaczenie producenta dla obu typów bylo takie samo: M.14 Cytuj
dedrey Napisano 15 Czerwca 2020 Autor Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) ooo tego nie mam.. Z tego co zauważyłem inaczej wyglądają oprofilowania za silnikiem w E II z prawej strony osłaniały zasobnik amunicji..było o tym w którymś z warsztatów. jak wykombinuje monografie zerknę bardziej Edytowane 15 Czerwca 2020 przez dedrey Cytuj
Qz9 Napisano 15 Czerwca 2020 Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) NIe tak. One były budowane z pewnymi zmianami w trakcie i nie mozna jednoznacznie stwierdzić, który jest który, łacznie z tym, że ostatnia seria E.II i pierwsza E.III była identyczna poza napisem na kadłubie. E.II miały osłony za silnikiem i po łuku i w kwadracie, tak samo daje sie znaleźć u E.III. konkretny egzemplarz musisz sobie wybrać. Jak będziesz kupował to od E.II do E.IV jest wszystko w drugim tomie. W pierwszym sa wczesne wersje M.14 i E.I. Tylko z tego co widze to 2 tom już zniknął był ze sklepów... Edytowane 15 Czerwca 2020 przez Qz9 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi