dedrey Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 Czym różniły sie te maszyny? bo tak pacze i pacze i nie widze różnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 wg. wiki: EIII miał większą powierzchnię skrzydeł i powiększony zbiornik paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Myślałem, że skrzydła są wspólne dla EII-EIV Własnie dokopałem się do ..hmm może nie jest to dokumentacja techniczna ale.... Porównałem wingnutsy i ..wydaje się że są:) Różnice w silnikach kadłubie i całej reszcie blach rurek, skrzydełka chyba są takie same. Zdam się na wingnutsów....i ściągnę od nich..co by w 72 zrobić. Airfix EII, E III, Eduard EIII, E IV, kusi mnie pfalz II -IV ale ICM to g....o . Ciekawe jak Pfalz E I AZmodel wyglada 1 Edytowane 14 Czerwca 2020 przez dedrey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 W windsocku dwutomowym do eindeckerów jest to ładnie napisane: nie da się ich odróznić zewnętrznie, bo różnice były wewnętrzne i nie do końca wiadomo jakie poza (prawdopodobnie) większym zbiornikiem paliwa w E.III I tylko po numerze seryjnym można przyporządkować do określonego typu, a oznaczenie producenta dla obu typów bylo takie samo: M.14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 15 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) ooo tego nie mam.. Z tego co zauważyłem inaczej wyglądają oprofilowania za silnikiem w E II z prawej strony osłaniały zasobnik amunicji..było o tym w którymś z warsztatów. jak wykombinuje monografie zerknę bardziej Edytowane 15 Czerwca 2020 przez dedrey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) NIe tak. One były budowane z pewnymi zmianami w trakcie i nie mozna jednoznacznie stwierdzić, który jest który, łacznie z tym, że ostatnia seria E.II i pierwsza E.III była identyczna poza napisem na kadłubie. E.II miały osłony za silnikiem i po łuku i w kwadracie, tak samo daje sie znaleźć u E.III. konkretny egzemplarz musisz sobie wybrać. Jak będziesz kupował to od E.II do E.IV jest wszystko w drugim tomie. W pierwszym sa wczesne wersje M.14 i E.I. Tylko z tego co widze to 2 tom już zniknął był ze sklepów... Edytowane 15 Czerwca 2020 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi