Thalgonis Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 Zvezda, 1:48 To chyba najbardziej „oklepana” modelarsko wersja malowania Luftwaffe 9./JG 52, Erich Hartmann, front wschodni - październik 1943 Ruchome obrazki: https://youtu.be/fxhuzU6p-Ko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 Model jest ale zmien tło na biale bo niewiele widac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2020 Mówisz - masz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 Model może i oklepany ale ładnie wykonany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drab Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 Ładnie, mi się podoba (aczkolwiek wielu z Was przewyższa mnie umiejętnościami i prawie każdy model może być dla mnie wzorem do naśladowania). Pytanie, jak się klei Zviezdę? Chodzi mi po głowie jakiś model w 1:48 (to byłby pierwszy w tej skali) i myślę o Jak-1 od Zwiezdy. Nie wykorzystałeś figurki pilota, owarty silnik - będzie jakaś diorama? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2020 Klei się miło - plastik nie jest za miękki jak np. u ICM-u, czyli prosto się go obrabia. Spasowanie też OK - naprawdę użyłem śladowe ilości szpachli. Jedyne co mnie mocno wk... to zvezdowska instrukcja. Nie wiem, może ja za starej daty jestem i nie łapię pewnych „logiczności” nowoczesnych instrukcji, ale też kilka modeli już skleiłem i naprawdę tak kiepskiej jeszcze nie widziałem... Dioram nie robię - trzeba mieć przestrzenną wyobraźnię, a u mnie z tym trochę kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drab Napisano 16 Czerwca 2020 Share Napisano 16 Czerwca 2020 W dniu 15.06.2020 o 14:48, Thalgonis napisał: Dioram nie robię - trzeba mieć przestrzenną wyobraźnię, a u mnie z tym trochę kiepsko Rozumiem, ale szkoda..... Przesadzasz. Ja mam jakąś słabość do dioram, podstawek, PS. Nawet figurki pilota nie dodałeś Wiem, wiem, przy otwartym silniki głupio to by wyglądało :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Każda stodziewiątka jest oklepana tak samo jak każdy spit. Kwestia tego jak jest zrobiona/y. A Twój model mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi