Thalgonis Napisano 14 Czerwca 2020 Napisano 14 Czerwca 2020 Zvezda, 1:48 To chyba najbardziej „oklepana” modelarsko wersja malowania Luftwaffe 9./JG 52, Erich Hartmann, front wschodni - październik 1943 Ruchome obrazki: https://youtu.be/fxhuzU6p-Ko 2 Cytuj
Adamo722 Napisano 14 Czerwca 2020 Napisano 14 Czerwca 2020 Model jest ale zmien tło na biale bo niewiele widac 1 Cytuj
mig Napisano 14 Czerwca 2020 Napisano 14 Czerwca 2020 Model może i oklepany ale ładnie wykonany. 1 Cytuj
drab Napisano 15 Czerwca 2020 Napisano 15 Czerwca 2020 Ładnie, mi się podoba (aczkolwiek wielu z Was przewyższa mnie umiejętnościami i prawie każdy model może być dla mnie wzorem do naśladowania). Pytanie, jak się klei Zviezdę? Chodzi mi po głowie jakiś model w 1:48 (to byłby pierwszy w tej skali) i myślę o Jak-1 od Zwiezdy. Nie wykorzystałeś figurki pilota, owarty silnik - będzie jakaś diorama? 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 15 Czerwca 2020 Autor Napisano 15 Czerwca 2020 Klei się miło - plastik nie jest za miękki jak np. u ICM-u, czyli prosto się go obrabia. Spasowanie też OK - naprawdę użyłem śladowe ilości szpachli. Jedyne co mnie mocno wk... to zvezdowska instrukcja. Nie wiem, może ja za starej daty jestem i nie łapię pewnych „logiczności” nowoczesnych instrukcji, ale też kilka modeli już skleiłem i naprawdę tak kiepskiej jeszcze nie widziałem... Dioram nie robię - trzeba mieć przestrzenną wyobraźnię, a u mnie z tym trochę kiepsko Cytuj
drab Napisano 16 Czerwca 2020 Napisano 16 Czerwca 2020 W dniu 15.06.2020 o 14:48, Thalgonis napisał: Dioram nie robię - trzeba mieć przestrzenną wyobraźnię, a u mnie z tym trochę kiepsko Rozumiem, ale szkoda..... Przesadzasz. Ja mam jakąś słabość do dioram, podstawek, PS. Nawet figurki pilota nie dodałeś Wiem, wiem, przy otwartym silniki głupio to by wyglądało :-) Cytuj
tlb Napisano 20 Czerwca 2020 Napisano 20 Czerwca 2020 Każda stodziewiątka jest oklepana tak samo jak każdy spit. Kwestia tego jak jest zrobiona/y. A Twój model mi się podoba 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi