Tomek Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Miło mi, że Wam się podoba. wreszcie ruszyłeś z budową No niestety remont w domu mam, to i czasu na modelowanie za bardzo nie znajduję. :( Mam nadzieję, że sprawdziłeś w dwóch źródłach, czy faktycznie były przewiercanePrawdę mówiąc, to nie przyszło mi to do głowy, ale otwory tam muszą być, bo inaczej by się mocowanie haka nie trzymało (przechodzą przez nie zawleczki). miejscami widoczne są wycieki klejuTrochę je już szlifowałem (bo niestety nigdzie w moim mieście zmywacza do Super Glue czy innego debondera znaleźć nie mogę) ale jeszcze poprawię jak podkład położę, bo wtedy lepiej będzie niedoróbki widać. Jeśli chodzi o linę, to myślę, że z Karayi coś dobierzeszTylko, żeby móc dobrać, to trzeba znać grubość, a tu jak widać nikt na Shermanach się nie zna (jakbym się o niemiecką linę zapytał, to pewnie zaraz miałbym odpowiedzi ) swoją drogą, też zacząłem stosować niebieskie tło. U mnie to akurat ono jest zielone, ale nie wiedzieć czemu na zdjęciach często na niebiesko wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Karaya ma liny do Shermana, nie pamiętam numeru katalogowego ale jest chyba i sama i w zestawie z lufami do Browninga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Na liny dobre są linki od roweru np. od chamulców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Ciekawy model... i profesionalne podejście do sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 17 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2008 Dzięki za zainteresowanie. Poszukałem tej Karayi i widzę, że lina do Shermana ma mieć 0,9 cm: http://www.karaya.ceti.pl/eng/cables2.html Okazuje się więc, że nie będę musiał jej kupować, ponieważ mam coś takiego, co nabyłem kiedyś do Abramsa: A 50 cm to na obydwa te czołgi starczy. No i fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi