sebastain Napisano 14 Lipca 2020 Share Napisano 14 Lipca 2020 (edytowane) Model jakotako wykończony. Zostało jeszcze parę poprawek ale z największymi nie będę się zmagał. Na początku chciałem zrobić fajny model P-47D ale model Academy w tym nie pomógł. Model generalnie w miarę trzyma kształt ale ma mnóstwo błędów. Za mała rozpiętość skrzydeł, dziwny kształt wylotu ze sprężarki, dziwny kształt podwozia i jeszcze parę błędów merytorycznych by się znalazło. Jeśli chodzi o sklejalność to jest całkiem dobra. Spasowanie części jest bardzo dobre, tworzywo przyjemne w obróbce, detal całkiem przyjemny. Z waloryzacji o jaką się pokusiłem to: wyposażenie kabiny w blaszki Parta, przeróbka wydechu na bardziej przypominający oryginalny kształt, owiewka vacu od Rob-Taurusa. Celem było zasymulowanie pokrycia imitującego naturalny metal, w skrócie NMF. Po położeniu kilku warstw lakieru, przybrudzeniu, efekt w miarę mnie satysfakcjonuje. Myślałem że będzie dużo gorzej, tym bardziej, że to mój pierwszy NMF. Zapraszam do poznęcania się Edytowane 14 Lipca 2020 przez sebastain 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 14 Lipca 2020 Share Napisano 14 Lipca 2020 Ona jest na silckach? Skąd pomysł na kolorystykę elementów podwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 15 Lipca 2020 Autor Share Napisano 15 Lipca 2020 Ona jest na silckach? Skąd pomysł na kolorystykę elementów podwozia? Opony maja bieżnik, moze nie widac na zdjeciach, chociaż jego część się spiłowała. Przed lakierowaniem matem było lepiej go widać. Co do kolorystyki to widziałem na zdjęciach kilka koncepcji: wnęka i wewnętrzne strony pokryw w kolorze Interior green, lub w YZC lub wnęki w NMF a wewnętrzne powierzchnie pokryw YZC. No i golenie - czasem malowane, czasem nie. Wybrałem taką koncepcję chociaż zastanawiałem się nad Interior greenem. No i te pseudokołpaki na kołach też mogly być srebrne. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 15 Lipca 2020 Share Napisano 15 Lipca 2020 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 15 Lipca 2020 Share Napisano 15 Lipca 2020 Mnie się podoba. Fajny i ładny model . Nie bardzo brudny, wręcz prawie czysty. Barzo fajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 15 Lipca 2020 Autor Share Napisano 15 Lipca 2020 12 minut temu, tlb napisał: Mnie się podoba. Fajny i ładny model . Nie bardzo brudny, wręcz prawie czysty. Barzo fajny. Dzięki, dzięki! Wiesz, mam porównanie do poprzedniego modelu. Tam weathering miałem pod większą kontrolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi