Pan_na_Zulawach Napisano 21 Sierpnia 2020 Share Napisano 21 Sierpnia 2020 Był w galerii trzeci skończony model w mojej modelarskiej "karierze", pora na drugi. Niestety fotki robione smartfonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 21 Sierpnia 2020 Share Napisano 21 Sierpnia 2020 Bardzo fajnie zrobiony model. I okazuje się, że smartfonem też można zrobić porządne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Cześć. Jaką farbą malowałeś? Pytam, bo mam wrażenie, że kolor wpada w rdzawy. Może to kwestia przekłamania barw przy robieniu zdjęć? Mam też kłopot z ustaleniem właściwej nazwy dla tej barwy - w necie spotykam się głównie z określeniem "green-brown", podczas gdy w publikacji AK DAK Profile Guide, kolor RAL 8000 jest opisywany jako "yellow-brown" co byłoby zgodniejsze z moimi odczuciami kolorystycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 22 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Budując model wyczytałem gdzieś, że pojazdy w Afryce malowano Gelb Braun RAL 8000 i nie zastanawiając się wiele pomalowałem odpowiednikiem Tamiya XF-52 Flat Earth, tak przynajmniej wynikało z tabeli przeliczeniowej- do obecnej chwili nie wiem, czy prawidłowo. Wtedy nie zastanawiałem się wiele, czy kolor prawidłowy- uczyłem się dopiero aerograf trzymać w ręku 000] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Rzeczywiście model fajnie zmalowany z tym,że ten kolor nie jest tym kolorem co powinien być.Desert yellow XF -59 Tamiyowski był by najodpowiedniejszy.Poddany modulacjom i łeweringom dałby świetny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 fajny model ale jakoś inaczej wyobrażałem sobie pustynne malowanie. Mniej brązowo a bardziej piaskowo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi