Pan_na_Zulawach Napisano 21 Sierpnia 2020 Napisano 21 Sierpnia 2020 Był w galerii trzeci skończony model w mojej modelarskiej "karierze", pora na drugi. Niestety fotki robione smartfonem. Cytuj
_OldMan_ Napisano 21 Sierpnia 2020 Napisano 21 Sierpnia 2020 Bardzo fajnie zrobiony model. I okazuje się, że smartfonem też można zrobić porządne fotki. Cytuj
zaruk Napisano 22 Sierpnia 2020 Napisano 22 Sierpnia 2020 Cześć. Jaką farbą malowałeś? Pytam, bo mam wrażenie, że kolor wpada w rdzawy. Może to kwestia przekłamania barw przy robieniu zdjęć? Mam też kłopot z ustaleniem właściwej nazwy dla tej barwy - w necie spotykam się głównie z określeniem "green-brown", podczas gdy w publikacji AK DAK Profile Guide, kolor RAL 8000 jest opisywany jako "yellow-brown" co byłoby zgodniejsze z moimi odczuciami kolorystycznymi. Cytuj
Pan_na_Zulawach Napisano 22 Sierpnia 2020 Autor Napisano 22 Sierpnia 2020 Budując model wyczytałem gdzieś, że pojazdy w Afryce malowano Gelb Braun RAL 8000 i nie zastanawiając się wiele pomalowałem odpowiednikiem Tamiya XF-52 Flat Earth, tak przynajmniej wynikało z tabeli przeliczeniowej- do obecnej chwili nie wiem, czy prawidłowo. Wtedy nie zastanawiałem się wiele, czy kolor prawidłowy- uczyłem się dopiero aerograf trzymać w ręku 000] Cytuj
push-up78 Napisano 22 Sierpnia 2020 Napisano 22 Sierpnia 2020 Rzeczywiście model fajnie zmalowany z tym,że ten kolor nie jest tym kolorem co powinien być.Desert yellow XF -59 Tamiyowski był by najodpowiedniejszy.Poddany modulacjom i łeweringom dałby świetny efekt. Cytuj
spiton Napisano 22 Sierpnia 2020 Napisano 22 Sierpnia 2020 fajny model ale jakoś inaczej wyobrażałem sobie pustynne malowanie. Mniej brązowo a bardziej piaskowo... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi