kowal76 Napisano 9 Września 2020 Autor Share Napisano 9 Września 2020 (edytowane) Troche przetarłem szarego łosza i nie wiem, czy jednak nie zastosować czarnego ?. Jak myślicie ?. Dodam że gdzieniegdzie jest czarny, np z przodu kadłuba i przy łączeniu skrzydła z kadłubem. Edytowane 9 Września 2020 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 9 Września 2020 Share Napisano 9 Września 2020 nie wiem czy dasz się przekonać ( nie naciskam) ale widziałem ten samolot w Wiedniu . Jest "pod chmurką" co sprawia ,że nity są bardzo wyraźne, i miejsca łączenia blach także. Tak to się na ekspozycji dzieje , ale w przykrym bałtyckim klimacie może być podobnie . Kolor nitów określiłbym na na ciemny brąz. Brąz van dyke? HB ( tak słyszałem) poza skalą i to ponoć mocno nie wiem jak linie podziału? Fajny warsztat. Dobra robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Września 2020 Autor Share Napisano 9 Września 2020 23 minuty temu, golf czarny napisał: nie wiem czy dasz się przekonać ( nie naciskam) ale widziałem ten samolot w Wiedniu . Jest "pod chmurką" co sprawia ,że nity są bardzo wyraźne, i miejsca łączenia blach także. Tak to się na ekspozycji dzieje , ale w przykrym bałtyckim klimacie może być podobnie . Kolor nitów określiłbym na na ciemny brąz. Brąz van dyke? HB ( tak słyszałem) poza skalą i to ponoć mocno nie wiem jak linie podziału? Fajny warsztat. Dobra robota. W niektórych miejscach nity i śruby są potraktowane czarnym. Widziałem parę zdjęć i niektóre śruby są bardziej wyraziste. Kolega doradził, aby jednak tak zostawić i chyba tak zrobię :). Co do brązu to mam tylko Tamki. Dzięki za sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 9 Września 2020 Share Napisano 9 Września 2020 brąz tamki mógłby chyba być. Generalnie oglądając samolot na żywo miałem wrażenie,że te większe nity , oraz miejsca mocowania kalp mogły "ciec", dawać smugę . Ale to wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Września 2020 Autor Share Napisano 9 Września 2020 Planuję jeszcze oleje miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 9 Września 2020 Share Napisano 9 Września 2020 Dla mnie tak jak widzę na zdjęciach jest ok, można coś lokalnie przyciemnić, ale bez przesady i nie po całości. Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Września 2020 Autor Share Napisano 9 Września 2020 Dałem w kilku miejscach jeszcze brąz i czarny. Już więcej z łoszem nie będę kombinował. Jak zwykle od macania starła się farba na krawędziach skrzydeł i na koniec będzie trzeba poprawić. Zawsze mnie to spotyka . Zawsze też oglądam kompulsywnie model z każdej strony, czy może nie ma jakiś pęknięć itp. To jakaś choroba chyba jest :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Września 2020 Autor Share Napisano 10 Września 2020 Model już z wytartym łoszem i lekko przybrudzony. Niestety na zdjęciach niewiele widać ponieważ robione telefonem. Nic już nie będę kombinował, bo jeszcze coś zepsuje jak to u mnie bywa. Zresztą muszę podgonić z An 24 Amodelu :). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Września 2020 Autor Share Napisano 11 Września 2020 Krawędzie skrzydeł poprawione i jutro już końcowy lakier. Zrobiłem zdjęcia normalnym aparatem, tak zwaną "małpą". Chyba trochę lepsze niż telefonem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Września 2020 Autor Share Napisano 13 Września 2020 Koniec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi