Ungreez Napisano 1 Września 2020 Share Napisano 1 Września 2020 (edytowane) Kolejny czerwony samochód, znowu z mojej jednostki. Tym razem poprzednik pokazywanego tu już Mercedesa, Jelcz 008. Model żywiczny od Resin Labor, w oryginale była to wersja GBA, przerobiłem go na GBM tak, aby odpowiadał pierwowzorowi. Od siebie dodałem szperacz, lampy i sygnały pod zderzakiem razem z okratowaniem, podesty, nową drabinkę, nasady, blachę ryflowaną na dachu, tłumice, okratowanie koguta, wycięcia w zabudowie, dodatkowe lampy i odblaski oraz kalki wydrukowane w MF-Zone. Wyciąłem również roletę i wstawiłem do środka motopompę PO-5. Z pierwowzorem nie zgadzają się rolety po lewej stronie, w wersji GBM ostatnia powinna być szersza kosztem przedostatniej. W modelu trochę skopany jest lakier, ale takie efekty nauki pracy z aerografem. Mimo to cieszy oko. I jeszcze zdjęcia oryginału, służącego teraz w sąsiedniej jednostce: Przy okazji zapraszam do wybrania swojego faworyta i zagłosowania w konkursie zorganizowanym przez Resin Labor: Edytowane 1 Września 2020 przez Ungreez 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 1 Września 2020 Share Napisano 1 Września 2020 Piękny model. Fajnie, że nasz, polski. Do malowania można się trochę przyczepić, ale model unikat, więc cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Września 2020 Share Napisano 9 Września 2020 Zaiste piękny strażak! Efekt psują bardzo pancerne kratownice pod przednim zderzakiem i nieproporcjonalnie wielki szperacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Września 2020 Share Napisano 12 Września 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi