spiton Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Nareszcie udało mi sie skończyć ten "tani zestaw" :-))) Tu znajduje sie relacja warsztatowa: viewtopic.php?t=6968 Oczywiście wszelkie formy zainteresowania, wyrażane w postaci postów, dadzą mi dużo radości, satysfakcji i szczęścia :-)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Bardzo fajnie wykonany i efektownie "styrany" model z kiepskiego zestawu. Tym wieksze z tej okazji. Akryle MM kladles pedzlem czy ta zmeczona faktura powloki malarskiej to efekt uzycia gabek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Osobiście nie znoszę tych pustynnych różowości , ale model fajny, gratulki. Często stosuje się w tych maszynach tak asymetryczne podwieszenia? Czy raczej stosowało, bo już chyba nie fruwają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 HEEJ!!! Pikny Ci Jagułor spod samiuśkich Tater,HEEJ!!! To tak próbka góralszczyzny znad morza Model bomba i te asymetryczne podwieszenia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Asymetryczne podwieszenia, to chyba taki szpan. Ale jest wzięty ze zdjęć. Zastanawiałem się nad tym, ale zagadki jeszcze nie rozwiązałem.To chyba taka nonszalancja, typu, zobacz jak nasz fly by wire(czy jak to sie tam nazywa) dobrze działa :-)).Mam tez zdjęcia Hornetów z pustynnej burzy z niesymetrycznym podwieszeniem. Model malowany pędzlem. Ze trzy cienkie warstwy.Chyba w końcu kupie aerograf!!!! Zmęczone powłoki lakiernicze, to wasz(akwarela ze śliną, ścierana gąbką matującą,mazaki, ołówek, i tak kilka razy :-))Na koniec utrwalone bezbarwnym matem. dzięki za posty!!:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Niesymetryczne podwieszenia w tych samolotach to nic niezwyklego, tak juz maja. Rowniez francuskie Jaguary A lataja w takiej konfiguracji. Wynika to z malej liczby belek na uzbrojenie. Co nie wyklucza oczywiscie podwieszen symetrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 To chyba taka nonszalancja, typu, zobacz jak nasz fly by wire(czy jak to sie tam nazywa) dobrze działa :-))Jaguar? Fly-by-wire? Nieee... Pomijajac jeden egzemplarz sluzacy jako platfroma testowa cyfrowych systemow sterowania projektowanych dla Typhoona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Model naprawdę fajny. Tylko ta GBU-12 GR.1 ?? z PB ?? pierwszy raz coś takiego widzę... jak masz fotkę do zapodaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Model kupiłem bez podwieszeń, i trochę improwizowałem. Zbiornik paliwa jest nie taki jak trzeba, tylko ten Paveway taki jak trzeba, mam nadzieje :-)), No i powinno by koło pavewaya ,AN/ALQ-101.Ale tak jak pisałem to improwizacja, całkowicie amatorska :-)))) Przerzuciłem sie na suszarki przed chwila, i nie mam jeszcze odpowiedniej ilości zapasowych podwieszeń :-)) Sory Majek za tą gafę z fly-by-wire :-)) Tak czy inaczej pewnie trzeba taki samolot niesymetryczny jakoś wytrymowac :-)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Podwieszenia podwieszeniami ale patrząc na końcowy efekt, całoś przedstawia świetny model. Bardzo fajnie wyszedł efekt "zmordowania" ptaszka. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Mam model Buccanera z novo. I pooglądałem sobie te samolociki z "pustynnej burzy" te to dopiero wygadały, jak pancerka na froncie wschodnim!!!!!! Tak go zrobię :-)) A usyfienie i "spracowanie" powierzchni samolotu, to mój sposób na ukrycie ręcznego malowania :-))))) Bardzo dziękuje za komentarze!! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi