DonVitto Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 (edited) Witam Model Zvezdy - GAZ-AAA w skali 1:35 jest drugim modelem w przygodzie z modelarstwem, który aktualnie tworzę. Na chwilę obecną pracę stanęły w momencie przedstawionym na poniższych zdjęciach. Ogólnie kolor miał "przypominać" wyblakłą zieleń. Dach pojazdu z przednią szybą jest narazie tylko umiejscowiony w docelowym miejscu, widać prześwity, gdyż wewnątrz umieszczałem kierowcę, dokupionego z dodatkowego zestawu (tak jak "pasażerów" paki). Jeżeli chodzi o pasażerów, konieczne jest wykonanie twarzy, gdyż pierwsza próba okazała się niewypałem i musiałem ponownie nałożyć kolor bazowy. W związku z powyższym, zwracam się do Forumowiczów z prośbą o wszelką krytykę co do elementów przedstawionego modelu, wskazówki co należałoby jeszcze w tym momencie dorobić, poprawić czy też zrobić od początku. Za wszystkie będę wdzięczny Edited September 14, 2020 by DonVitto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonVitto Posted September 14, 2020 Author Share Posted September 14, 2020 W poście powyżej niewidoczne były grafiki, poniżej poprawione (niestety nie mogłem edytować poprzedniego wpisu): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 Całkiem zgrabny pojazd wychodzi. Podoba mi się. Jedyne, co warto wziąć pod uwagę, to to, że on w większosci był zbudowany z drewnianych desek :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonVitto Posted September 14, 2020 Author Share Posted September 14, 2020 Miałem zamysł, aby desek na pace nie robić w kolorze "zdrowego" drewna, tylko właśnie w formie "zzieleniałych" desek, zajętych mchem czy wypłowiałych... Nie miałem niestety umiejętności, aby to lepiej przedstawić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 Że to są deski to widać, ja jednak miałem wrażenie, że są one pomalowane farbą - tym samym kolorem co szoferka i przód pojazdu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted September 14, 2020 Super Moderator Share Posted September 14, 2020 Ogolnie nie jest źle, niemniej kilka uwag: brak zamknięcia burt i kilku innych detali, źle spasowana chlodnica z okapotowaniem silnika, moj stary ulep czekajacy na błotną kąpiel Dzialaj dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts