abtb Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 3 godziny temu, Rzeznik napisał: Jak uda mi się kupić biały błyszczący Do wymalowania numerów? Nie idź tą drogą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 Podoba mi się efekt ugięcia na płatach. Ja Twoją drogą nie pójdę, ale przyznaję, że też szukam innych sposobów niż takie bezczelne malowanie żeber jak w moich ostatnich szybowcach. Kontynuuj, bo już widać koniec pracy i całość wygląda nawet lepiej niż podejrzewałem na początku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 Dziękuję za mentalne wsparcie 18 godzin temu, abtb napisał: Do wymalowania numerów? Nie idź tą drogą ! Możesz rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 41 minut temu, Rzeznik napisał: Możesz rozwinąć? Mogę Jak dla mnie malowanie takiej drobnicy jak numery czy wzorki połyskiem (i nie tylko kolorem białym) jest, powiedzmy, mocno ryzykowne. Połyski maja jakąś taką siurową fakturę w cienkiej warstwie a jak położysz tak, żeby było dobrze to może się okazać po zdjęciu masek, że owe maziaje wyglądają jakby były naklejone z grubej folii. Na modelu w skali 1/72 po prostu wygląda to wg mnie źle. Model jest jakby w skorupie a nie w farbie. Lepiej wypsikać matowym. W końcu i tak cały model pokryjesz lakierem błyszczącym lub półmatowym, więc nie ma znaczenia czy będziesz robił numerację połyskiem czy matem. Ja z białym połyskiem mam bardzo złe doświadczenia. Od momentu w którym musiałem myć całego An-a 14, wypsikuję wszystkie numery, koła i inne elementy graficzne białym matem. Ale oczywiście zrobisz jak uważasz. Nie namawiam i nie zabraniam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Czy mógłbym Cię prosić o wrzucenie jednego zdjątka i odnośnika do galerii w wątku "Szybowce". Przy okazji przełamałbyś monopol Kolegi @Kon_Bar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi