tlb Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Witajcie, W końcu mając kilka minut wolnego chciałem się wziąć za malowanie Typhoon'a i... Sami zobaczcie Powstał jeden glut. Ktoś coś? Chyba trzeba malować Tamiya i Gunze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly1904 Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Ładny glut, widać, że użyty nieodpowiedni thinner. AK ma dedykowany thinner do tych farb, ewentualnie Leveling Thinner gunze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 8 Listopada 2020 Ze strony Exito: Cytat Lakier akrylowy najwyższej jakości, oparty na ulepszonej formule chemicznej, o doskonałej przyczepności, świetnie współpracuje z aerografem. Można rozcieńczać rozcieńczalnikiem dedykowanym np AK RC701 i RC 702 lub innym do farb akrylowych np. firm Mr.Hobby (Gunze) Tamiya. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Wamod najtańszy. Level High Thinner (kto wymyślał tę nazwę - nie wiem :D), próbowałem z Tamką, Gunze H, Gunze C, Hataką Orange i AK RC - ze wszystkimi działa dobrze, a do tego jakoś łatwiej myje się aero i kuwetkę podrzędnym acetonem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 Bezsensu te wynalazki. Thinner do "tego", leveling thinner to "owego". Do takiej A takiej farby, ale do tej trzeba inny bo różni się literką... No nic dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi