Marudek Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Witam, Prezentuję krótką relację z budowy od podstaw polskiego agregatu wojskowego. Miałem go postawić przy Danucie ale ostatecznie stanie się częścią innego większego projektu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 (edytowane) . Edytowane 8 Listopada 2020 przez Baas ArK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Jak zwykle u Ciebie super praca czy możesz zdradzić skąd masz dokumentację do takich tematów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Rozumiem ze to folia i wydruk ale z jakiej drukarki atramentowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 10 Listopada 2020 Autor Share Napisano 10 Listopada 2020 Hej, Dokumentację zbieram z Internetu Mam masę zdjęć tego agregatu w różnych wersjach i różnych stanach rozkładu. Ponadto ściągnąłem sobie z YT co najmniej jeden filmik z rozruchu takiego agregatu, który służy mi za walk-around. Potem szukam informacji o wymiarach lub przynajmniej dopatruję się jakiegoś punktu odniesienia - jak np. standardowe koło. Takie koło znalazłem w zestawie Ace (ACE72444 Hell Cannon Syrian Artillery). Sklonowałem sobie z niego koła i jeden z odlewów przerobiłem na odkręcone koło. No i potem narysowałem sobie plany modelarskie. Do Draft Sight'a - programu CAD (który ku mojej rozpaczy nie jest już darmowy). Wrzuciłem fotki z przodu i boków i wyskalowałem je do wymiarów w 72. potem obrysowałem fotki i otrzymałem prosty plan: A jeśli chodzi o światła, to zadrukowana folia to folia do rzutników - na Allegro kupiłem życiowy zapas za niewielkie pieniądze. Do zadruku na drukarce laserowej. Ramki narysowałem w CADzie. Wyskalowałem do różnych wielkości dałem różne grubości linii. Potem wystarczyło zdobyć kawałek pomarańczowego i czerwonego plastiku i dokleić do kawałków folii z ramkami. A jak klej złapał to można było odciąć co niepotrzebne. Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 4 godziny temu, Marudek napisał: Hej.... K#@$%^**&a!!jakie to wszystko proste!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 10 godzin temu, piotrkur napisał: K#@$%^**&a!!jakie to wszystko proste!! Powiedz drukarce 3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 W sumie mógłbym to zaprojektować pod druk 3D. Tylko ja już swój agregat mam. Może gdyby byli jeszcze jacyś chętni... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Ja chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Dziękuję za informację i też byłbym chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi