Grzego Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Cześć, mam pytanie do kogoś, kto ma doświadczenie z tą masą. Wg instrukcji trzeba natalkować lub naoliwić dłonie przed ugniataniem obu składników. Ja użyłem rękawiczek winylowych, które posypałem talkiem. Składnik brązowy jest dość twardy, zielony jest miękki i mocno kleisty. I ten zielony, mimo talku, bardzo się kleił do rękawiczek. Dało się to co prawda ugnieść do jednolitej masy, ale miałem wrażenie, jakby trochę za dużo tej zielonej części zostało mi na rękawiczce. Data ważności to lipiec 2021, a więc jeszcze trochę. Tak już jest z tą masą, że tak się paskudzi ten zielony składnik? Poniższe zdjęcie przedstawia początek pracy z materią: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Kup sobie milliputa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Posłuchaj rady j.w. Mi się raz udało z tym produktem i ja tez miałem problem z mieszaniem tych dwóch składników, dość długo to trwało. I lepiej chyba zainwestować w zwykłą modelinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Nie dramatyzujmy używam jej dosyć często do wypełnień w podstawkach pod figurki do zrobienia odcisku czy czegoś podobnego.Z mieszaniem nie ma tragedii.Dobra masa aczkolwiek gruboziarnista.Nie jest to miliput czy magic sculp.Nie robię też z tego typowych żezb .Tak ten zielony brudzi ale na początku zanim nie zmieszają się oba składniki.Potem już z górki.Po zmieszaniu obu składników nawet fajnie się tą masą pracuje.Jest to dla najtańsza alternatywa jak potrzebuję do podłoża. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzego Napisano 9 Listopada 2020 Autor Share Napisano 9 Listopada 2020 Dzięki push-up78 za podzielenie się. Znam inne masy szpachlowe/epokydowe, mam ich kilka. Chodzilo mi tylko o to, czy Wamod zachowuje się tak jak to opisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi