Jeden48 Napisano 22 Listopada 2020 Napisano 22 Listopada 2020 (edytowane) Cześć. Błyskawiczny projekt w parę dni wykonany w trakcie odbywania obowiązkowej kwarantanny. Brakowało mi niektórych narzędzi oraz farb ale chciałem mieć pamiątkę z tego dziwnego okresu, więc tak powstał Kettenkrad i PaK. Tamiya, jak to ona, bardzo przyjemna w składaniu. Mam nadzieję, że ten mały sprzęcik nie straszy. Pozdrawiam Edytowane 22 Listopada 2020 przez Jeden48 2 Cytuj
marioba Napisano 22 Listopada 2020 Napisano 22 Listopada 2020 (edytowane) Czołem! Co prawda to nie moja skala, ale to nie zmienia faktu że jest na czym oko zawiesić i podoba mi się. Tym bardziej że sam nie robię podstawek. Jakiej wielkości są te modeliki. Z ciekawości: zrób zdjęcie z czymś charakterystycznym. To taka prośba! Mariusz Edytowane 22 Listopada 2020 przez marioba Cytuj
Jeden48 Napisano 22 Listopada 2020 Autor Napisano 22 Listopada 2020 2 godziny temu, marioba napisał: Jakiej wielkości są te modeliki. Z ciekawości: zrób zdjęcie z czymś charakterystycznym. To taka prośba! Dziękuję za pozytywną ocenę, dorzucam fotkę z farbą w słoiczku 10ml dla porównania. 2 Cytuj
_OldMan_ Napisano 22 Listopada 2020 Napisano 22 Listopada 2020 Bardzo fajny szkrab. A ten PaK to z jakiej firmy ? Cytuj
Jeden48 Napisano 22 Listopada 2020 Autor Napisano 22 Listopada 2020 7 minut temu, _OldMan_ napisał: Bardzo fajny szkrab. A ten PaK to z jakiej firmy ? Dzięki, PaK też Tamiya, jest w zestawie z Kfz.69. Cytuj
zaruk Napisano 22 Listopada 2020 Napisano 22 Listopada 2020 Co to za jednostka i gdzie jeździ ten pojazd? Poza wehrmachtowską rejestracją i niezbyt czytelnym godłem jednostki (bo chyba tym jest ten czerwony element), brak innych oznaczeń. Na pewno prześledziłeś kwestię oznakowania, dlatego spytam - czy brak krzyży to było częste zjawisko na pojazdach wojskowych? Swoja drogą to maleństwo jest, powinieneś zacząć dbać o wzrok i przejść na 1:35. 1 Cytuj
Jeden48 Napisano 23 Listopada 2020 Autor Napisano 23 Listopada 2020 21 godzin temu, zaruk napisał: Co to za jednostka i gdzie jeździ ten pojazd? Poza wehrmachtowską rejestracją i niezbyt czytelnym godłem jednostki (bo chyba tym jest ten czerwony element), brak innych oznaczeń. Na pewno prześledziłeś kwestię oznakowania, dlatego spytam - czy brak krzyży to było częste zjawisko na pojazdach wojskowych? Swoja drogą to maleństwo jest, powinieneś zacząć dbać o wzrok i przejść na 1:35. Ten model zbudowałem bez wnikania w prawdziwość malowania. Ale przeglądając zdjęcia - rzadko jak widzę zdarzały się krzyże na Kettenkradach, tak jak i na Kubelwagenach czy Schwimmwagenach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi